Joakim Östman|1 april, 2024, 12:20

Jag väljer att spela på oavgjort i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Juventus form gör att vi i ifrågasätter deras favoritskap på förhand.

  • Inget avgöras i förstamötet, båda lagen är nöjda med likaläge inför returen.

  • Helgens möte avgjordes sent men var spelmässigt en klassisk kryss-match.

  • Två av Juventus tre senaste möten har slutat oavgjort. 

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

För dåligt

Juventus rent ut sagt usla form fortsätter och det efter att i helgens omstart återigen stått för en icke prestation. Max Allegris spelplan var extremt passiv och även fast motståndet Lazio inte heller direkt bjöd upp skulle det bli kostsamt. Vi såg ut att gå mot delade poäng på Stadio Olimpico men hemmalagets mål på övertid gav seger och på nytt ifrågasätts Juventus hårt.

Sedan poängtappet i slutet av januari mot Empoli har Juventus endast mäktat med en seger på det åtta nästföljande Serie A matcherna. Det är en resultatrad man sannerligen inte skryter med och med ett poängsnitt 0,75 poäng per match över denna perioden har det varit rent ut sagt uselt på slutet.

Lazio säsong har heller inte den blivit vad man önskat i den ljusblå delen av huvudstaden men kanske börjar vi nu skåda en vändning. Lazio inledde deras nya era med Igor Tudor som tränare i helgens möte mot Juventus och som nämt löstes segern sent genom mål av Adam Marusic. Segern ger troligtvis momentum och även fast inte spelet stämde till hundra procent finns det nu två-raka segrar att bygga vidare från.

Lazio som efter helgens seger hittas på 7-plats inför avslutningen och har därför fortsatt chans på europaspel kommande säsong, vilket givetvis är ambitionen att spela hem under det avslutande omgångarna.

Liknande matchbild synas

Att det var allt annat än en sprakande tillställning i lördagens möte Lazio – Juventus kan vi konstatera och det var två lag som såg uddlösa ut. I slutändan är det likväl bara resultat som räknas och givet segern kliver Lazio in i veckans cupspel med en betydligt bättre känsla.

Efter Juventus extrema kräftgång i ligaspelet blir Coppa Italia en chans att vända blad och faktum är såklart att detta är säsongens enda titelchans. På hemmaplan har Juventus trots allt även bara en förlust på deras femton spelade hemmamatcher i Serie A och Max Allegris mannar är svårslagna hemma på Allianz Stadium.

När vi nu kliver in i semifinalspelet av Coppa Italia är det dubbelmöte som gäller och såldes komme inget avgöras på tisdagskvällen. Det förväntar vi oss kommer sätta tonen på tillställningen och vi synar en liknande matchbild som under senaste helgens möte, som var en tillknäppt historia.

Varken Max Allegri eller Igor Tudor kommer gå ut med en matchplan att göra allt för att vinna första mötet, här synar vi därför att att båda lagen kommer vara relativt nöjda med likaläge inför returen. Krysset klickas därför till 3.40 i tisdagens semifinal på Allianz Stadium!

fotboll, Coppa Italia
|
units: 1/5 - spelstopp: 21:00
Juventus - Lazio
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.