Daniel Jacobsson|19 september, 2023, 14:40

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Lionel Messi var tillbaka i träning under måndagen.

  • Lionel Messi, räcker väll så?

  • Inter Miami har exploderat efter sommarens nyförvärv och Toronto är ett av få lag som gått sämre än Miami innan stjärnornas ankomst.

Messi tillbaka

Jordi Alba, Sergio Busquets och Lionel Messi har fått äran att återförenas i Inter Miami. Det här är tre namn som går upp i toppenskiktet av MLS när det kommer till kvalitet på spelare, givetvis är den sistnämnda i överlägsen topp av den ligan. Och det har vi fått se. Vi svenskar såg ju vilka kanonmatcher Zlatan Ibrahimovic gjorde under sin visit i Los Angeles och det är ännu mer imponerande att Leo Messi kan göra det nu, med en förbättrad liga och med en annan spelstil. Att underskatta Messi är dock inte på tapeten. Det var väll givet att han skulle ta Miami från botten upp i toppen – vilket han redan gjort i bland annat cupspelet. Innan dess skall man dock vinna matcher i MLS för att lyfta och matchen mot Toronto under natten mot torsdag är en passande uppgift. Ett av få lag som gått sämre än Beckhams gäng under den första halvan av säsongen.

Under isen

Toronto ser ut att tappa mark efter deras glansdagar med Giovinco i täten. Nu är det Bernadeschi och Insigne som man förlitar sig på, vilket borde vara ett snäpp upp men det har blivit en helt annan effekt. Under MLS-säsongen har man endast vunnit fyra (!) av 28 matcher och det ät ett facit som talar rejält. Toronto möter nu ett lag som är på g uppåt, kanske det laget som mår allra bäst just nu, åtminstone när den lilla argentinaren är med. Jag litar inte på det här laget i dagsläget och tror att Messi-effekten slår till igen. Det är också en liga som är väldigt fokuserad på hemmalagen. Torontos segrar har kommit på hemmaplan den här säsongen vilket innebär att man är utan seger på resande fot. Det är man även efter natten mot torsdag.

fotboll, mls
|
units: 2/5 - spelstopp: 01:30
Inter Miami - Toronto
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.