Joakim Östman|2 juli, 2022, 18:33

Jag väljer att spela på att Max Verstappen vinner. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Red Bull och Max Verstappen har visat upp bäst fart hittills under helgen.

  • Max Verstappen var klart starkast i kvalet men hade marginalerna emot sig.

  • Max Verstappen har vunnit fem av det sex senaste loppen.

  • Max Verstappen har revansch att utkräva från fjolårets race på Silverstone.

  • Att Max Verstappen vinner Storbritanniens GP till 1.68 anser jag är väldigt spelvärt.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Dramatik i kvalet

Efter kvalsimuleringarna på den avslutande träningen kunde vi konstatera att båda Red Bull-förarna såg väldigt starka ut. Med det var Red Bull de självklara favoriterna inför kvalet och då främst Max Verstappen som var klart snabbast i det avslutande träningspasset. Till kvalet skulle dock förutsättningarna kastas om och från en torrt avslutande träningspass väntade istället regn i kvalet. Som alltid i Formel 1 är ett regn-kval betydligt mer ovisst och som alltid skulle det bjudas på en hel del överraskningar. Första kvalrundan bjöd direkt på ett något oväntat resultat där den så hårt kritiserade Williams-föraren Nicholas Latif lyckades ta sig vidare. Även noterbart från den förstarundan var att båda Aston Martin-förarna och Haas-föraren brände avancemang till Q2. Förvisso var inte de det mest spektakulära som skulle ske under kvalet men båda dessa teamen hade hoppats på ett betydligt bättre resultat från lördagens kval.

Väl i Q2 skulle regnet komma att ställa till det igen och med cirka fem återstående minuter av den andrarundan tillkom ytterligare regn över Silverstone. Givet det kunde därför inte någon utav förarna förbättra sina tider under slutskedet av Q2 och därför kunde mycket överraskande, både Guanyu Zhou och Nicholas Latifi ta sig vidare till Q3. Trots regnet visade likväl Max Verstappen klart bäst fart under kvalet, när väl allt skulle avgöras i Q3 kändes därför Max Verstappens pole position så gott som klar. Banan skulle dock bli allt snabbare ju längre Q3 höll på och med det kom avgörandet till stor del att handla om timing.

Sista försöket skulle också visa sig vara då banan var i som bäst kondition och när Charles Leclerc snurrade framför Max Verstappen och det således blev gul-flagg, var båda dessa förarnas pole position chanser borta. Istället blev Ferraris Carlos Sainz den stora vinnaren som var framför båda dessa förarna på det avslutande varvet. Carlos Sainz kunde därför på sista varvet slå Max Verstappens tid och med det bärgade spanjoren karriärens första pole position. 

Revansch att utkräva

Att Charles Leclerc misstag skulle kosta Max Verstappen pole position i söndagens race är givetvis surt för nederländaren. Likväl är det sådana händelser som oftast sker i regn-kval vilket gör det hela väldigt ovisst. Inför söndagens race har vi därför Carlos Sainz i pole position och efter en tuff säsong fick äntligen spanjoren marginalerna på hans sida. Carlos Sainz har därför givetvis siktet inställt på en seger i söndagens race vilket isåfall även det skulle bli hans första i karriären. Det ska dock sägas att Red Bull har visat upp bäst fart under helgen hittills och Max Verstappen såg inte allt för stressad ut in intervjun efter kvalet. Mycket i söndagens race kommer även till stor del handla om att pricka rätt med strategin där teamen har en hel del att resonera om till race start. 

Söndagens race kommer vad allt just nu tyder på vara ett regn-fritt lopp men givetvis kan saker och ting snabbt förändras vädermässigt i Storbritannien. Givet att så blir fallet synar jag att Carlos Sainz kommer få det svårt att behålla sin förstaposition hela vägen in i mål. Red Bull har som tidigare nämt visat upp bäst fart och hade det inte varit för gul-flaggen så hade Max Verstappen stått i pole position. Med det sagt kommer Max Verstappen trots hans andraplats i starten att ha goda möjligheter att vinna Silverstones GP. Max Verstappen har också revansch att utkräva dels från kvalet men även från fjolårets incident med Lewis Hamilton som då kostade han väldigt mycket i mästerskapet. Givet dessa förutsättningarna synar jag därför att Max verstappen vinner söndagens race och med det rycker ytterligare i förarmästerskapet.

Formel 1, Storbritanniens GP
|
units: 3/5 - spelstopp: 16:00
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.