Simon Pettersson|30 januari, 2022, 11:01

Jag väljer att spela på Sverige att vinna matchen i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Nyckelspelaren Jim Gottfridsson är i en makalös form.

  • Sverige spelar med ett stort självförtroende och har redan gått längre än förhandsförväntningarna. Nu kan man bara gå ut och njuta, och rida vidare på din fina vågen.

  • Palicka kom tillbaka efter sjukdom och gjorde en fantastisk insats, vilket bäddade för segern mot fransmännen. En klasspelare som mycket väl kan bli avgörande även under söndagskvällen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Sverige att vinna hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Imponerade mot Frankrike

Trots att oddsen talade till Sveriges nackdel lyckades man att slå såväl Norge som Frankrike. Matchen mot fransmännen var också Sveriges bästa hittills under mästerskapet och det var flera spelare som stod för fantastiska insatser. En som stack ut och hyllades efter matchen var giganten Jim “Gotte” Gottfridsson som var inblandad i 15 stycken av lagets 34 mål, och tog initiativet framåt flera gånger om när matchen var i avgörande lägen.

Hyllningarna efter matchen lät sig inte vänta och förbundskaptenen Solberg sa följande i ett uttalande till TV6 efter matchen;

“Han är magisk idag också och det tycker jag han varit under hela turneringen. Fantastisk ledare på planen. Han växer och växer hela tiden och tar mer och mer ansvar, Jag är mäkta imponerad över hur han utvecklats det senaste året och det bästa är att han hela tiden vill bli ännu bättre, både på och utanför banan.”

Förutom Gottfridsson så syntes det att hela Sverige spelade med ett stort självförtroende, trots en skakig uppladdning där flera nyckelspelare tvingades att kasta in handduken. Målvakten Palicka stod för en magnifik insats samtidigt som Frankrikes målvakter inte imponerade, vilket tillslut kom att bli avgörande i matchen. Om Palicka kommer in till kvällens drabbning med samma form så har Sverige redan före match ett stort försprång.

Sverige tar hem guldet

Spanien slog ut danskarna av en anledning och är i final helt rättvist. Man har vunnit samtliga matcher under mästerskapet förutom mot Norge och slog dessutom Sverige i gruppspelet, men där gjorde Sverige samtidigt en mindre bra match, vilket även Gottfridsson nämnde i intervjun efter matchen mot Frankrike.

Finalen kommer med säkerhet att bli jämn men jag tror att Sverige med ett enormt självförtroende och flera nyckelspelare som har högre toppar än spanjorerna går hem som segrare. Om Gottfridsson ens kommer upp i närheten av nivån som han presterade på senast och Palicka får en bra start på matchen så kommer det räcka långt. Lägg därtill att man kan få tillbaka spelare som Wanne och Ekberg om man testar negativt under dagen, vilket såklart hade varit en fin bonus.

Sverige rider vidare på vågen och plockar hem detta!

Hos Unibet kan du både spela och streama matchen, och det är också där som jag lägger mitt spel inför kvällen.

Handboll
|
units: 3/5 - spelstopp: 18:00
Sverige - Spanien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras