Joakim Östman|29 mars, 2024, 16:00

Jag väljer att spela på Rafael Leão i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i två av det fyra senaste inbördes mötena.

  • Rafael Leão har sett hetare och hetare ut på senaste tiden.

  • Rafael Leão hittade nät för Portugal under landslagsuppehållet.

  • Rafael Leão är Milans offensivt skickligaste spelare och bär nycklarna offensivt.

  • Milan snittar 2,13 mål per match på bortaplan i Serie A.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Titelchanser i europaspelet

Milan har under stora delar befunnit sig i ett ingenmansland tabellmässigt där det varken varit ett allvarligt hot i Scudettostriden eller riskerat att hamna utanför Champions League platserna. När vi ger oss in i sluttampen av Serie A säsongen kan vi konstatera att Milan avslutade med tre-raka segrar inför landslagsuppehållet och här vill Rossoneri fortsätta på samma spår i omstarten.

Milan hittas på andraplats i Serie A där Rossoneri har 14-poäng upp till serieledande Inter och med nio återstående omgångar är det såklart ingen titelstrid att tala om. Milans titelchanser hittas istället i Europa League där Roma väntar i kvartsfinalspelet och en europeisk titel hade givetvis satt ett fint slutbetyg på säsongen.

Fiorentina i sin tur hade en rejäl dipp från mitten av januari till början av februari vilket satt tonen på säsongen, där Fiorentina gick från att vara en rejäl utmanare om Champions League platserna till att det ska mycket till för att CL-spel ska lösas. Något bättre såg det ut inför landslagsuppehållet men långt i från vad folk med Fiorentina sympatier hade hoppats på.

Inför det återstående nio omgångarna hittas Fiorentina därför på 8-plats i Serie A och är fortsatt med i europaracet. Likt som för Milan finns även titelchanserna i europaspelet där Fiorentina har goda chanser att ta revansch på fjolårets finalförlust i Conference League.

Rafael Leão i blickfånget

Som alltid vill man avsluta säsongen starkt och ta med sig momentum in i sommarens mercato samt kommande säsong. Lördagens omstart på Artemio Franchi Fiorentina – Milan blir första möjlighet för det och vi har en spännande tillställning som avslutar kvällen. Det är alltid svårt att säga vart lagen står formmässigt efter ett uppehåll men Milan var laget som avslutade ligaspelet klart starkast.

Milan får därför trots spel på bortaplan ses som knappa favoriter även fast Fiorentina har betydligt mer att spela för. Milan har ett starkare lag men att ta tre-poäng på Artemio Franchi finns det lättare uppgifter än och här väljer vi att avstå från spel på resultatet.

Rafael Leão blir istället i fokus och efter en tyngre säsong i ett större perspektiv har portugisen sett desto hetare under den senaste tiden. Rafael Leão hittade nät under landslagsuppehållet och han är Milans klart spetsigaste spelare i offensiven. Fiorentina är även ett motstånd Rafael Leão trivts mot med mål i två av det fyra senaste inbördes mötena.

Givet förutsättningarna klickas därför en högoddsare och vi synar att Rafael Leão kommer leda vägen för sitt Milan med minst ett mål i matchen. När oddset även når upp i fin fina 3.75 är det på förhand ett väldigt spelvärt alternativ!

fotboll, Serie A
|
units: 1/5 - spelstopp: 20:45
Fiorentina - Milan
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.