Joakim Östman|5 april, 2024, 10:17

Jag väljer att spela på Roma i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Roma är utan seger i det fyra senaste Derby della Capitale, här är en gyllne chans.

  • Roma är obesegrade i Serie A sedan Daniele de Rossi tog över tränarrodret.

  • Roma har vunnit 66,6% av deras matcher sedan Daniele de Rossi klev in i februari.

  • Lazio är svårplacerade vart det står sedan tränarskiftet efter landslagsuppehållet.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Tillbaka till verkligheten?

Efter en alldeles lyssande start under Daniele de Rossi som tränare med fem-raka segrar har Roma återgått till något mer av en ”normal” nivå på sistone. Roma har på det tre senaste mötena i Serie A fortsättningsvis varit obesegrade men de kommer även från två av tre poängtapp. Roma ligger likväl fortsättningsvis bra till i tabellen där deras femteplats just nu ser ut att kunna innebära Champions League spel kommande säsong.

Senast i bortamötet mot Lecce blev det ett tungt poängtapp i en match som slutade mållöst. Målchanser för både lagen saknades dock sannerligen inte och i efterhand känns det osannolikt att matchen slutade 0-0.

Lazio säsong har inte blivit vad man önskat i den ljusblå delen av huvudstaden men kanske börjar vi skåda en vändning. Lazio inledde deras nya era under Igor Tudor som tränare med två raka möten mot Juventus och seger i ligaspelet men förlust i första cup-semin ger blandad kompott. Segern i ligaspelet ger troligtvis momentum och även fast inte spelet stämde till hundra procent finns det nu två-raka segrar att bygga vidare från i Serie A.

Veckan första möte i semifinal av Coppa Italia mot Juventus finns det likväl inte mycket att ta med sig från, där slutsiffrorna 2-0 gör att läget på förhand inför returen känns tufft att vända på.

Derby della Capitale

Derby della Capitale är alltid en match som betyder väldigt mycket och kanske extra så på söndagskvällen, när båda lagen spelar för europaplatser i tabellen. Som tidigare nämt har såväl Lazio som Roma nyligen stått för tränarskiften och förutsättningarna inför kommande derbyt blir nya.

Faktum är dock att Lazio kommer från segrar i två av det fyra senaste Derby della Capitale och Roma är i sin tur utan seger i samtliga fyra senaste inbördes mötena. Att det nu är Daniele de Rossi som för första gången kommer leda sitt Roma som tränare i ett Derby della Capitale gör likväl att känslan lutar år den röda-delen.

Roma har sett klart bättre ut sedan tränarskiftet och det råder då inga tvivel om hur Daniele de Rossi kommer betona vikten av att vinna lördagens match. Lazio är på förhand desto mer svårplacerade vart det står under Igor Tudor och även fast derbymötena allt som oftast lever för sig själva, håller vi Roma som favoriter.

Givet förutsättningarna känns det som Roma har en gyllne möjlighet att bryta den senaste periodens usla derbyfacit. Roma har ett starkare lag och här synar vi därför att Daniele de Rossi mannar vinner lördagens Derby della Capitale!

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:00
Roma - Lazio
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.