Alla grupper till EM 2021 är lottade och det flera otroligt tuffa och jämna grupper på förhand. Vi har 24 lag redo utdelade i sex grupper med fyra lag i varje grupp. Europas bästa landslag är samlade i ett och samma mästerskap. För att få senaste nytt om grupperna i Fotbolls-EM 2021 ska du kika här.

Lag i Fotbolls EM 2021

Europas 24 bästa landslag gör upp i 6 grupper där alla krigar för en slutspelsplats längre fram i turneringen. Samtliga lag har tre matcher i gruppen och 9 poäng att inkassera om man lyckas vinna samtliga 3 matcher. Lyckas lagen ta sig vidare så väntar ett slutspel där allt börjar med åttondelsfinaler. Åttondelsfinalerna innehåller de 16 bäst placerade lagen i mästerskapets grupper. Ni hittar enkelt samtliga lag nedanför och mycket information om samtliga lag. Fokuset på lagen som är kvalificerade är stort och vi har allt du behöver veta.

Sveriges Grupp EM 2021

Sveriges grupp i Fotbolls-EM 2021 är lottad. Europas 24 bästa landslag finns med i mästerskapet så det är givetvis väldigt tuffa matcher för alla kvalificerade lag. Sverige finns med i gruppspelet av mästerskapet och kommer ställas mot flera tuffa motstånd i sin grupp under Fotbolls EM 2021. Sverige har trots detta goda chanser att ta sig vidare från gruppspelet. Vårat landslag brukar vara mycket bra mot bättre rankat motstånd och efter insatsen i VM senast har vi goda förutsättningar till ytterligare ett lyckat mästerskap. Alla Sveriges matcher i gruppspelet hittar du nedan.

Grupp A

Italien
Turkiet
Schweiz
Wales

Grupp B

Belgien
Ryssland
Danmark
Finland

Grupp C

Ukraina
Nederländerna
Österrike
Ej klart

Grupp D

England
Kroatien
Tjeckien
Ej klart

Grupp E

Spanien
Sverige
Polen
Ej klart

Grupp F

Tyskland
Frankrike
Portugal
Ej klart

Regler i gruppspelet av Fotbolls EM 2021

Reglerna i gruppspelet är enkla, det finns nio poäng att spela om för samtliga lag. De två bäst placerade lagen i varje grupp går vidare till ett slutspel. Ett slutspel där även de fyra bästa grupptreorna går till för att göra åttondelsfinalerna kompletta. Vid vinst får lagen 3 poäng, vid oavgjort blir det 1 poäng och precis som vanligt får man 0 poäng vid förlust. Om två lag skulle hamna på samma poäng under gruppspelet så räknar man inbördes möten och sedan målskillnad. Det finns stor chans till att det blir jämna och tighta grupper och att lag hamnar på samma poäng, då finns allt du behöver veta här på Speltips.se.

EM 2021 slutspelsträd

Efter gruppspelet så går de två bäst rankade lagen vidare till slutspelet där Speltips.se kommer att vara på plats och bevaka. På denna sidan hittar du också ett klassiskt slutspelträd så att du snabbt kan se vilka lag som spelar och vilka lag som kan möta varandra i nästa omgång. Det finns också matchstatistik och annan viktig information att tillgå på samma ställe.