Alla grupper till EM 2024 är lottade och det flera otroligt tuffa och jämna grupper på förhand. Vi har 24 lag redo utdelade i sex grupper med fyra lag i varje grupp. Europas bästa landslag är samlade i ett och samma mästerskap. För att få senaste nytt om grupperna i Fotbolls-EM 2024 ska du kika här.

Lag i Fotbolls EM 2024

Europas 24 bästa landslag gör upp i 6 grupper där alla krigar för en slutspelsplats längre fram i turneringen. Samtliga lag har tre matcher i gruppen och 9 poäng att inkassera om man lyckas vinna samtliga 3 matcher. Lyckas lagen ta sig vidare så väntar ett slutspel där allt börjar med åttondelsfinaler. Åttondelsfinalerna innehåller de 16 bäst placerade lagen i mästerskapets grupper. Ni hittar enkelt samtliga lag nedanför och mycket information om samtliga lag. Fokuset på lagen som är kvalificerade är stort och vi har allt du behöver veta.

Sveriges Grupp EM 2024

Sverige har inte kvalificerat sig till Fotbolls-EM 2024 i Tysklnad.

Grupp A

Tyskland
Skottland
Ungern
Schweiz

Grupp B

Spanien
Kroatien
Italien
Albanien

Grupp C

Slovenien
Danmark
Serbien
England

Grupp D

Nederländerna
Österrike
Frankrike
Polen

Grupp E

Belgien
Slovakien
Rumänien
Ukraina

Grupp F

Turkiet
Portugal
Tjeckien
Georgien

Spelbolag med odds på EM

Expekt Odds Bonus

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

 • Bonus för nya OCH gamla kunder!

 • Läs mer om Expekt

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Regler & villkor här. | stodlinjen.se | spelpaus.se | Spela ansvarsfullt.

bet365 odds bonus

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

 • + 100 SEK Gratis på Slots

 • Läs mer om Bet365

Bli medlem, sätt in 50 kr eller mer till ditt konto och bet365 matchar din kvalificerade insättning med spelkrediter (upp till 1.500 kr) när du placerar kvalificerade spel till samma värde, och de är rättade. Sätt in 500 kr eller mer så får du även 100 gratisspel att använda på utvalda slotspel. Min. insättning för spelkrediter är 50 kr. Utbetalningar exkluderar insatsen med spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar och exkluderingar tillämpas. Min. insättning för gratisspel är 500 kr. Max. pris, spelrestriktioner, tidsbegränsningar samt villkor tillämpas.

Unibet logo

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

 • Stabilt spelbolag med svensk spellicens

 • Läs mer om Unibet

SpeedyBet Odds Bonus

Omsättningskrav: 10x – Min Odds: 1.50

 • Snabb registrering & uttag med Swish

 • Läs mer om SpeedyBet

LuckySports Odds Bonus

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 2.00

 • Insättningar med BankID & Swish

 • Läs mer om Lucky Sport

Grupperna i årets EM 2024

Den 14 juni 2024 drar Fotbolls-EM gruppspelet äntligen igång – där totalt 24 nationer ska göra upp i sex olika grupper om en plats i turneringens slutspel. Mästerskapet spelas i Tyskland – i hela tio städer: Berlin, München, Dortmund, Stuttgart, Gelsenkirchen, Frankfurt, Hamburg, Dusseldorf, Köln och Leipzig.

Från alla grupper i Fotbolls-EM 2024 kommer minst två nationer gå vidare till slutspel, medans de fyra bästa tredjeplacerade länderna från sex grupper även de får en biljett till åttondelsfinalen. Det innebär att totalt så kommer 16 nationer av 24 kvalificera sig. Varje vinst i gruppspelet ger tre poäng, matcher som slutar oavgjort resulterar i en delad poäng och förlorare kammar noll. 

Gruppspelet i Fotbolls EM kommer att pågå mellan 14–26 juni innan turneringen går in i slutspelsfasen och medaljer ska jagas – men för att nå dit måste nationerna i Europa gå igenom ett minfält av målmedvetna deltagare som kommer kriga in i det sista. 

Alla grupper i Fotbolls-EM

Grupp A

Grupp A i Fotbolls-EM 2024 består av hemmanationen Tyskland och tre stora utmanare av jämnare nivå: Skottland, Ungern, Schweiz. Tyskland är såklart storfavorit i den här gruppen, inte minst för att man är hemmanation utan också för att formen har stegrat ju närmare mästerskapet man kommit. Utmanarna håller en väldigt bra nivå och kan mycket väl ta poäng av tyskarna en bra dag. Det är väldigt svårt att sia om vilket det andra slutspelslaget blir på förhand, men det här är minst sagt en sevärd grupp.

Premiärmatchen mellan Tyskland och Skottland spelas i München den 14 juni 21.00.

Fotbolls EM 2024 – Grupp A: 

 • Tyskland
 • Skottland
 • Ungern
 • Schweiz

Grupp B

Grupp B består av Spanien, Kroatien, Italien och Albanien. Det här får ses som dödens grupp. Stornationerna Spanien, Kroatien och Italien gör upp om två slutspelsplatser, men det kan förmodligen bli så att trean går vidare från den här gruppen. Albanien ställs inför tre väldigt tuffa matcher och chanserna till avancemang är inte stora. Italien är den regerande mästaren i Fotbolls-EM och ställs på prov direkt i gruppspelet.

Här finns massvis av stormöten att se framemot – och lägga in i era kalendrar.

Spanien – Kroatien den 15 juni, Spanien – Italien den 20 juni och Kroatien – Italien den 24 juni.

Fotbolls EM 2024 – Grupp B: 

 • Spanien
 • Kroatien
 • Italien
 • Albanien

Grupp C

Grupp C står för dörren och vi möts av grannlandet Danmark, som hamnat i Englands grupp bland annat. Övriga nationer som skall slåss mot Danmark och England är Serbien och Slovenien. Vi kan snabbt lista ut vilket landslag som håller favoritskapet enligt spelbolagen. Pressen på England är enorm och man är lika mycket favorit i gruppspelet som inför hela mästerskapet. Storspelare som Phil Foden, Jude Bellingham och Harry Kane ser ut att komma till mästerskapet med en storform. Vad skall egentligen stoppa England från förstaplatsen?

Vi lägger ett extra fokus på grannlandet Danmark. Det här är skandinaviens enda hopp i mästerskapet.

Fotbolls EM 2024 – Grupp C: 

 • Slovenien
 • Danmark
 • Serbien
 • England

Grupp D

Grupp D i Fotbolls-EM 2024 ser onekligen väldigt jämn ut på förhand. I tabellen finner vi Nederländerna och Frankrike som mycket väl kan utmanas om slutspelsplatserna av både Österrike och Polen. Varken Nederländerna eller Frankrike hade inget speciellt bra EM senast det begav sig och därför är man ute för revansch här. Samtidigt har Österrike alltid en stark upplaga år efter år och kan vara en tänkbar skräll i gruppen. Polen har sin spets i Robert Lewandowski, som är en utmanare till skytteligan på förhand – om man skulle lyckas ta sig vidare.

Mötet mellan Nederländerna och Frankrike är såklart ett möte man ser framemot under Fotbolls-EM 2024.

Fotbolls EM 2024 – Grupp D: 

 • Nederländerna
 • Österrike
 • Frankrike
 • Polen

Grupp E

Grupp E i Fotbolls-EM består av Belgien, Slovakien, Rumänien och Ukraina. Belgien har varit en uppstickare i flera år och blivit rent av sagt en av favoriterna här och nu. Det är inte många landslag som kan matcha Belgiens offensiv och spets överlag inför Fotbolls-EM 2024. Här blir man den stora favoriten i Grupp E dessutom, när Slovakien, Rumänien och Ukraina inte riktigt kommer upp i samma nivå. Det kommer bli en hård kamp om andraplatsen, som också leder till ett slutspel och det är svårt att sia om på förhand.

Enligt oddsen är det Ukraina som är favoriter till andraplatsen bakom Belgien. Tätt följda av Rumänien medans Slovakien blir gruppens klara underdog.

Fotbolls EM 2024 – Grupp E:

 • Belgien
 • Slovakien
 • Rumänien
 • Ukraina

Grupp F

Grupp F är den sista gruppen i Fotbolls-EM 2024 och här möts vi bland annat av Portugal. Mästerskapets stora underdog är Georgien, som tog sig vidare hit via playoff. Där är storstjärnan Kvicha Kvaratskhelia en spelare att hålla koll på. Utöver Portugal och Georgien spelar även Tjeckien och Turkiet i den här gruppen. Det är möjligt att Portugal är den största favoriten i gruppspelet på förhand. Annars är det stora fokuset på en viss Cristiano Ronaldo, som förmodligen gör sitt sista mästerskap här.

Värt att hålla koll på: Turkiet. En tänkbar outsider både i gruppspelet och i ett potentiellt slutspel. Landet har fått fram flera unga och lovande stjärnor den senaste tiden. Om man inte går långt här, så har man åtminstone en lovande framtid framför sig.

Fotbolls EM 2024 – Grupp F: 

 • Turkiet
 • Portugal
 • Tjeckien
 • Georgien

Så fungerar gruppspelet

Fotbolls-EM gruppspelet avgörs mellan den 14–26 juni och det är totalt sex olika grupper som ska spelas runt om i Tyskland. A, B, C, D, E och F är namnen på grupperna och i alla tabeller ska alla deltagande nationer möta varandra en gång, totalt är alltså alla länder garanterade tre matcher var i turneringen. Vid vinst får man tre poäng, vid lika delas potten med en poäng vardera och en förlust resulterar såklart i noll poäng. 

Alla grupptvåor och gruppettor går direkt vidare från gruppen till slutspelet i EM 2024, medans de fyra bästa treorna också kvalificerar sig till nästa runda. De sex nationer som hamnar sist i sina respektive grupper kommer elimineras från mästerskapet och få åka hem, likaså kommer ske med de två sämst rankade grupptreorna. För att summera, totalt kommer 16 nationer kommer gå vidare till åttondelsfinal och åtta länder får respass efter gruppspelet. 

Minst två lag går vidare

Från alla grupper i Fotbolls-EM 2024 så kommer minst två lag kvalificera sig för en åttondelsfinal i mästerskapet. De två lagen som ackumulerat flest poäng när alla nationer spelat mot varandra i gruppen kommer gå vidare, men det är även så att varje tabell kan komma att innehålla kvalificerande grupptreor. Bland de sex existerande grupperna i EM 2024 så kvalificerar sig även turneringens fyra bästa grupptreor – vilket innebär att drygt 66% av de totalt 24 deltagande nationerna kommer finna sig i ett EM-slutspel.

Så rankas grupptreorna

Totalt så kommer vi se sex nationer placera sig på gruppspelets tredje plats i sommarens mästerskap. Av dessa så har fyra nationer chans på kvalifikation till slutspelet och det avgörs först och främst genom hur många poäng lagen har tagit under gruppspelet i Fotbolls-EM 2024. Alla grupptreor kommer läggas över i en egen tabell, här kikar man på antalet poäng och hoppas att det kan avgöras via detta. Skulle det inte gå att urskilja fyra länder genom poäng, då går man över till målskillnad och gör en bedömning efter det. 

Är det så att målskillnaden också är helt jämn mellan en eller flera deltagande länder, då tittar man på antalet gjorda mål i gruppen. Men det stoppar inte där, för vid det högst osannolika scenariot att antal poäng, målskillnad och antal mål är helt jämt, då använder man sig istället av antalet vunna matcher och antalet röda/gula kort i turneringen. Väldigt liten chans att det inträffar, men inget är omöjligt.

Sveriges gruppspelsmatcher

Sverige har inte kvalificerat sig för Fotbolls-EM i Tyskland.

Regler i gruppspelet av Fotbolls EM 2024

Reglerna i gruppspelet är enkla, det finns nio poäng att spela om för samtliga lag. De två bäst placerade lagen i varje grupp går vidare till ett slutspel. Ett slutspel där även de fyra bästa grupptreorna går till för att göra åttondelsfinalerna kompletta. Vid vinst får lagen 3 poäng, vid oavgjort blir det 1 poäng och precis som vanligt får man 0 poäng vid förlust. Om två lag skulle hamna på samma poäng under gruppspelet så räknar man inbördes möten och sedan målskillnad. Det finns stor chans till att det blir jämna och tighta grupper och att lag hamnar på samma poäng, då finns allt du behöver veta här på Speltips.se.

Det är egentligen vid lika antalet poäng i grupperna som flera regler av betydelse blir aktuella. Vid lika antalet poäng avgörs det via inbördes möten först och främst, därefter går det över till målskillnad, sedan antalet gjorda mål och sist kikar man på antalet vunna matcher och hur många kort lagen dragit på sig. Reglerna är glasklara överlag och väldigt tydliga – så länge nationer inte slutar på samma poäng – då kan det bli lite krångligt. Men som sagt, Speltips.se kommer uppdatera kring alla regler för Fotbolls-EM 2024 om något viktigt skulle dyka upp.

Alla regler i Fotbolls-EM

Det händer vid lika antal poäng

Vid lika antal poäng efter gruppspelet i Fotbolls-EM 2024 så utvinner man kvalificerande lag först och främst genom att kika på inbördes möten på länderna som sitter med lika många poäng. Eftersom att alla möter alla i gruppen så fungerar denna regel fint. Har inbördes mötet slutat oavgjort mellan lagen med samma poäng, då tittar man istället på målskillnaden som lagen ackumulerat under gruppspelet. 

Skulle antal poäng, inbördes möten och målskillnad vara helt jämna efter gruppspelet, då riktas blickarna istället på saker som antalet gjorda mål i turneringen, antalet vunna matcher och hur schysst man spelat (gula och röda kort). Vid den väldigt osannolika eventet att även allt detta är helt jämnt, då kan man gå in och avgöra det hela via världsrankingen.