Golf speltips

Golf Författare: 2023-11-14T14:24:17+01:00

Golf är ett mycket populär och klassisk sport som vi naturligtvis har bevakning på här på Speltips.se. Vi har fler skickliga rekare på området och ni får emellanåt speltips från de allra största turneringarna som The Masters, US Open och PGA Championship. Besök oss varje dag för de senaste och bästa rekarna inom golf.

Spelbolag med odds på Golf

Unibet logo

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

  • Stabilt spelbolag med svensk spellicens

  • Läs mer om Unibet

Betfair Odds Bonus

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.50

  • Stort spelutbud med höga Odds

  • Läs mer om Betfair

Pinnacle Bonus

Utan omsättningskrav – Min Odds: 0

  • Insättningar med BankID

  • Läs mer om Pinnacle

Speltips för Golf

På Speltips.se får du med jämna mellanrum speltips på golf från våra spelexperter som är väl insatta i hur de olika spelarna förväntas kunna prestera. De ger dig unik statistik som inkluderar allt ifrån banans förutsättningar i samband med olika spelare till dagsformen och externa händelser som kan påverka. Våra golfrekare följer alla de stora turneringarna mycket noga och ger dig allt du behöver veta innan du placerar ditt spel.

Vanligaste att spela på

Det absolut vanligaste att spela på inom golf är olika sorters placeringsspel. Det innefattar t ex om en spelare ska komma topp 10, topp 5 eller kanske t om vinna hela tävlingen. Vad som också är rätt vanligt är att spela H2H-spel – alltså spela på vem som placerar sig bäst av två stycken individuella spelare. Även omgångsspel (vem leder efter omgång 2 exempelvis) brukar finnas med och på senare tid har det också blivit allt vanligare att spela på bästa spelare från en viss nationalitet.

Historien om golf

Golf ses som en av de äldsta och mest klassiska sporterna som existerar idag. Forskarna är inte helt överens när sporten först kom till, där vissa menar på att dess historia letar sig tillbaka hela vägen till 1400-talets Skottland medan andra yrkar på att det skedde i Nederländerna under 1600-talet. Vad som dock är säkert är att den första golfklubben bildades i mitten av 1700-talet i Skottland med namnet The Honourable Company of Edinburgh Golfers. Det var även i samma land som utvecklingen av golf verkligen tog fart.

Golf som sport idag

Idag är golf en mycket populär sport och miljontals människor runt om i världen följer de största evenemangen. Överlag är det amerikanerna som dominerar i tävlingarna, men det finns även en hel del framgångsrika européer på världsrankningen. Det finns fyra stycken ”majors” – vilket är de största tävlingarna – och det är The Masters Tournament, US Open, Brittish Open och PGA Championship. Då är det enbart individuell tävlan, men i tävlingar som t ex Ryder Cup så matchas man lag mot lag. Den största tävlingen i Sverige är Nordea Masters.