Speltips VM-kvalet

  1. Speltips
  2. /
VM-kvalet Författare: 2020-08-31T21:31:20+02:00

VM-kvalet är en lång och känslomässig process som gör VM-drömmar till verklighet. Samtliga länder finns representerade i ett första skede och i potten ligger platser till det åtråvärda VM-slutspelet. På speltips.se ger vi varje omgång ett antal speltips för VM-kvalet, med fokus på de hetaste matcherna.

Load More Posts

Spelbolag med odds på VM-kvalet

Unibet logo

 100 kr gratisspel

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Få 100 kr i gratisspel

Omsättningskrav: 1x bonus, minsta odds 1.0

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Enormt spelutbud och liveodds

  • Läs mer om Unibet
Till Unibet
Betfair logo

Spela för 100 kr – Få 100 kr

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Spela för 200 kr

Minsta odds 1.5

Svensk licens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Stort spelutbud och höga odds

  • Läs mer om Betfair
Till Betfair

Speltips för VM-kvalet

Speltips för VM-kvalet hos oss på speltips.se. Hos oss garanteras ett brett utbud på internationell toppfotboll från världens alla hörn. Våra insatta rekare förser dig med information, statistik och senaste nytt. VM-kvalet är en tävling som spänner över alla kontinenter och är passar därmed utmärkt att spela på. När kvalet väl är igång garanterar vi fortlöpande speltips från VM-kvalet, med fokus på de största och hetaste matcherna. Givetvis är det helt gratis att ta del av våra betting tips för VM-kvalet, som dessutom kommer med analyser och senaste nytt från nationerna.

Kvalets popularitet

VM-kvalet är fasen som behöver passeras innan man når den finaste turneringen av de alla, Världsmästerskapen. Det är under denna fas som drömmen existerar i all dess fina mening och stora folkmassor går ihop för att stötta sitt landslag mot sina drömmars mål. VM-kvalet sveper över hela jordklotet och alla länder är, åtminstone i ett första skede, deltagande. Populariteten är därmed väldigt stor kring denna tävling. När kvalet drar ihop sig och spänningen tätnar är det få saker som rent supportermässigt slår känslan av att kvala in till ett VM.

VM-kvalets historia

Då VM-kvalet är den process som avgör vilka länder som kvalificerar sig för VM så går historien tillbaka ända till 1933, då deltagarna i världsmästerskapet 1934 skulle utses. Den första VM-kvalmatchen spelades faktiskt i Stockholm, mellan Sverige och Estland, 11 juni 1933. Det första världsmästerskapet spelades emellertid redan 1930 och hade alltså inget kvalspel dessförinnan. I alla tider har VM:s värdland varit direktkvalificerade och mellan åren 1938 och 2002 erhölls även regerande världsmästarna en direktplats till mästerskapet. Endast ett land har kvalat in till samtliga mästerskap, Brasilien.

Så ser VM-kvalet ut idag

VM-kvalet är som sagt världsomsvepande och alla FIFA:s medlemsländer deltar i det. Kvalspelet är uppdelat utefter geografi och varje kontinentalförbund erhåller ett visst antal platser till VM-slutspelet beroende på kvalitet och tidigare resultat i VM. Dessa kontinentalförbund är AFC (Asien), CAF (Afrika), CONCACAF (Nord- och Centralamerika), CONMEBOL (Sydamerika), OFC (Oceanien) samt UEFA (Europa). De sista två platserna till slutspelet utses emellertid genom interkontinentala play-off matcher.