Hemmabanan Åby på agendan och omgången är kryddad med en jackpot. Fin klass rakt igenom och vi får även se Elitlopps trean Nadal Broline ute på banan.

Åby lopp #7 | Speltips: Nadal Broline Vinnare | Odds: @1.45 | Units: 5/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 17:02

Fick äntligen vinna sist!

Nadal Broline var ute i gulddivisionens final sist och tog hand om ledningen relativt enkelt och fick styra och ställa. Kunde öka hela vägen in i mål och det gick inte att ta något och man körde endast emot Propulsion som gick till attack försent. En mycket välförtjänt seger och det var nog bra för hästens moral. Går nu ner rejält i klass och möter inget speciellt. Var trea i årets Elitlopp och är en av de hästar som varit underskattad under året som alltid levererar bra prestationer.

Går med tåskor bak och barfota fram, men nu när det är skotvång på alla fyra hovar och det är heller inte ”lagligt” att gå med tåskor så det blir en hel sko bak istället. Enligt Reijo (tränare) så är han inte orolig över det.

Utgångsläget är inte optimalt, men man öppnar bättre än man tror och Erik Adielsson är en startsnabb kusk och det är endast Västerboonthenews som kan ta en längd. Man kommer öppna tillräckligt bra för att kunna få vinnarhålet eller välja att gå ut i dödens, från ryggledaren är det ingen som kommer kunna svara Nadals spurt tillslut.

Västerboonthenews värst emot!

Västerboonthenews var ute i ett billigt V75-lopp sist och blev dragen bakåt och gick hyfsat tillslut. Höjer sig i ledningen och man är favorit till den positionen, men man har tagit de flesta segrar därifrån mot lite enklare hästar.

Västerboonthenews flesta segrar kommer under vinterhalvåret och det har sina förklaringar. De flesta topphästarna har vintervila under den här tiden och motståndet svalnar rejält. Det är ovanligt att en häst av Nadal Brolines kaliber är ute på banan i mitten av December. Nadal Broline är flera klasser bättre och även om man inte kommer kunna svara spets så borde man ha toppchans.

Speltips: Nadal Broline Vinnare

Jag väljer att spela Nadal Broline som vinnare för att man går ner rejält i klass och har fin form för dagen. Mot mycket enklare hästar borde man ha toppchans att sluta som segrare. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Möter betydligt enklare motstånd!

  • Har mycket god form för dagen.

  • Kan öppna bättre än man tror.

  • Sitter som värst i rygg-ledaren.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.45. Min investering i detta spel blir 5/5 units!

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.