Match: Tampa Bay Lightning-New York Islanders (NHL) | Speltips: Tampa Bay moneyline | Odds: 1,54 | Spelstopp: 01:30 | Spelbolag: UNIBET

Vi dukar fram en vinnare när Tampa Bay Lightning tar emot New York Islanders inatt!

Tampa ångar på i tabelltoppen

Tampa Bay Lightning är definitivt säsongens stora utropstecken. 18 vinster av 26 möjliga bäddar inte bara för en förstaplats i Eastern Conference-tabellen, man toppar dessutom den totala tabellen. Ett kvitto på en riktigt bra säsongsinledning. Framför allt har man visat prov på en offensiv av rang – eller vad sägs om 95 mål framåt på 26 spelade matcher? Ett målsnitt på 3,54 mål/match. Nikita Kucherov har fullständigt briljerat i offensiven, ryssen har noterats för hela 19 mål och 19 assist – toppar således seriens totala poängtabell. Tvåa i den totala poängtabellen är Steven Stamkos, som även han är en vital pusselbit i Tampas offensiv – 11 mål och 26 assist understryker detta. Hemma i Amalie Arena bör Tampa ses med fina segerchanser när Islanders kommer på besök inatt, speciellt med tanke på att man har tre vilodagar  i benen. Lägg därtill att hemmalaget förfogar över seriens i särklass vassaste offensiv.

Ett tröttkört Islanders?

Islanders har stått för en ruskigt bra säsongsinledning – en fjärdeplats i Eastern Conference-tabellen vittnar om det. Tillsammans med Toronto Maple Leafs så har man gjort hela 99 mål framåt, dock har Islanders två matcher mindre spelade. Offensiven har varit fantastisk, ett målsnitt på 3,65 mål/match skämtar man inte bort. Josh Bailey (31 poäng), John Tavares (30 poäng), Anders Lee (27 poäng) och Mathew Barzal (24 poäng) har visat prov på en sällan skådad offensiv. Islanders är tveklöst ett av säsongens största utropstecken, men inatt måste jag för ovanlighetens skull gå emot laget. Tycker man har matchats rätt så hårt på sistone. Så sent som inatt plockades en 5-4-seger borta mot Florida Panthers efter straffar, i en tillställning som hade det mesta. Mot ett utvilat Tampa Bay, på resande fot dessutom, kan det bli ganska knivigt. När det kommer till offensiven är Islanders ett av seriens vassaste lag, defensiven däremot har lämnat en hel del att önska. 86 mål insläppta övertygar inte, och jag kan inte riktigt se gästerna stå emot hemmalagets sylvassa radarpar Kucherov-Stamkos.

Speltips: Tampa Bay moneyline

Jag spelar Tampa Bay moneyline – ett utvilat hemmalag med seriens vassaste offensiv bör ses med väldigt fina segerchanser mot ett tröttkört Islanders.

  • Kucherov och Stamkos, ettan respektive tvåan i seriens totala spelarpoängtabell, har övertygat stort i Tampas offensiv

  • Tampa Bay ligger etta i den totala tabellen, med 18 vinster på 26 spelade matcher

  • Tampa Bay har tre vilodagar, medan Islanders spelade så sent som inatt

  • Seriens vassaste offensiv mot en defensiv som läcker rejält

  • Tampa Bay har vunnit sju av de åtta senaste mötena mot Islanders

Tampa Bay moneyline spelas till 1,54 gånger pengarna hos Unibet – 1,5U investeras.