Det är Blågult som toppar Topptipset den här lördagen. Turkiet – Sverige på Konya Büyükşehir Stadium i Nations League. Kan Jannes manskap revanschera sig mot turkarna? Sex matcher från den nya landslagsturneringen och två luriga fajter från League One ska bemästras den här lördagen för att nå upp till 8 gröna bockar. Nu kör vi!

Match 1: Turkiet – Sverige | Speltips: 1X2

Blågult föll samman på ett mycket märkligt sätt i hemmamötet mot Turkiet på Friends Arena. Ett positivt besked för Janne inför lördagens batalj och retur mot turkarna är att Andreas Granqvist, som missade den förra matchen mot de rödvita, är tillbaka i mittlåset. Turkiet är egentligen inte speciellt mycket för världen och har stått för en hel del bleka prestationer under året. Senast torskade turkarna med 0-2 borta mot Ryssland. Kan Granen och Vigge sätta stopp för spetsspelarna Ünder och Çalhanoğlu är mycket vunnet. Turkiet är ett erkänt starkt hemmalag men når Blågult upp i sin fulla potential finns alla chanser här. Ovisst!

Match 2: Italien – Portugal | Speltips: 1X

Gli Azzurri har börjat hämta sig efter fjolårets fiasko mot Sverige i VM-kvalet. Italien stod för en riktigt bra insats senast borta mot Polen, där italienarna segrade fullt rättvist efter Cristiano Biraghi sena segermål. Mancini har flera spelare i truppen som visat strålande form under hösten, bland annat Lorenzo Pellegrini, Jorginho och Insigne. Portugal har full pott i gruppen efter triumfer mot värdarna och Polen. På San Siro ska dock ett nytänt Gli Azzurri gälla som favoriter mot portugiserna som inte har någon Ronaldo i truppen. Faktum är att Italien inte förlorat en hemmamatch på över två år. Börja med ettan.

Match 3: Albanien – Skottland | Speltips: 1X2

Skottland besegrade albanerna med 2-0 hemma på Hampden Park i den andra omgången av Nations League. Med starka pjäser som bland annat Andrew Robertson och Ryan Fraser i truppen ska britterna även ha bra chans på Loro Boriçi-stadion i Shkodra. Efter Albaniens hemmaseger mot Israel i den första omgången har de rödsvarta åkt på två raka käftsmällar i turneringen, och sett till de sju senaste landskamperna har albanerna endast noterats för två mål. Utgå från tvåan, men visst ska det garderas tidigt. Helst med alla tecken. Skottland är generellt mycket sämre på resande fot.

Match 4: Azerbajdzjan – Färöarna | Speltips: 1X2

Azerbajdzjan vann med 3-0 i bortamötet mot Färöarna men siffrorna var i överkant. Däremellan har nationen från Kaukasien kryssat två gånger om mot blåbärsnationen Malta vilket vittnar om att det knappast finns någon garanti hos Azerbajdzjan. Lars Olsens Färöarna har utvecklats de senaste åren och ögruppen återfinns på fyra poäng efter lika många omgångar. Senast plockade Olsens manskap poäng mot Kosovo som är gruppens starkaste kort. I den här tillställningen blir Azerbajdzjan alldeles för stora favoriter. Gå för skrällen!

Match 5: Rumänien – Litauen | Speltips: 1

Litauen har torskat sex raka landskamper och nationen från Baltikum kommer att degraderas till D-divisionen i Nations League. Rumänien är ett klart bättre lag som under Cosmin Contra har levererat riktigt fina resultat. Under 2018 är rumänerna obesegrade och de gulröda är även förlustfria i Nations League trots att hemmalaget ställts två gånger mot stjärnspäckade Serbien. Triumfen i bortamötet mot Litauen satt långt inne för Contras manskap men hemma i Ploiești ska det inte vara något snack om saken. Stensäker spik-etta!

Match 6: Malta – Kosovo | Speltips: 2

Den nya fotbollsnationen Kosovo har ett talangfullt lag som toppar gruppen med åtta poäng efter fyra omgångar och kosovoalbanerna är obesegrade sedan VM-kvalet förra året. I truppen finns bland annat fina lirare som Werder Bremen-spelaren Milot Rashica och svenskfödde Valon Berisha som till vardags spelar i Lazio. Malta är en av Europas sämsta fotbollsnationer som endast vunnit en av de 31 senaste landskamperna. Hemma på ön är malteserna något bättre men mot ett lag som Kosovo ska de rödvita inte räcka till. Tvåan är en fin spik!

Match 7: Accrington Stanley – Barnsley | Speltips: X2

Raden avslutas med två fajter från League One. Accrington Stanley återfinns på den övre halvan av tabellen efter 17 omgångar men hemmalaget kommer senast från ett nederlag mot Blackpool på bortagräs i EFL Trophy. Nu väntar en tuff uppgift för Stanley som får besök av Barnsley hemma på Wham Stadium. Barnsley har fått behålla en del starka pjäser trots degraderingen från The Championship i fjol. The Tykes kommer att vara med och slåss i toppen av League One den här säsongen och räknar man med triumfen mot Evertons U21-lag i EFL Trophy har gästerna fem raka segrar i bagaget. Strecka från höger.

Match 8: Burton – Coventry | Speltips: 1X

Burton Albion trillade också ur The Championship förra säsongen. The Brewers har stått för en ganska färglös inledningen på säsongen men de gulsvarta kommer från en skön seger borta mot Walsall senast. Det klassiska laget Coventry befinner sig något högre upp i tabellen efter 17 omgångar men på Pirelli Stadium är ettan det mest troliga utfallet. I League One har The Sky Blues stabil form men gästerna har åkt på smällar i både FA Cupen och EFL Trophy nyligen. Börja med ettan och gardera sedan efter storleken på plånboken.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 15:59

KUPONGENS SÄKRA: Rumänien

Litauen har varit ruskigt bleka den senaste tiden. Så sent som i det senaste VM-kvalet kryssade litauerna bland annat mot Malta. Ett formstarkt och betydligt mer kvalitativt Rumänien tappar inte några poäng hemma i Ploiești. Säker spik!

CHANSNINGEN: Färöarna

En annan nation som kryssat mot Malta nyligen är Azerbajdzjan, både hemma och borta. Färöarna är på uppgång och ögruppen var bättre än vad siffrorna visar från hemmamötet mot Azerbajdzjan. Tvåan är en utmärkt kupongrensare!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.