Speltips:

Jag väljer att spela på att Örebro gör under 2,5 mål i matchen. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 11/2 15:30

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Frölunda har bra form och kommer stärkta från seger i CHL.

  • Frölunda har släppt in två mål eller färre i sina tre senaste matcher.

  • Örebro har sämst form av alla lag i SHL.

  • Örebro har endast gjort tre mål eller fler i tre av sina tio senaste matcher.

  • Senast lagen möttes i Scandinavium vann Frölunda med 4-1.

Tillbaka på rätt spår

Frölunda hade efter årsskiftet en mycket tung period med fyra raka förluster i ligan och en förlust på hemmaplan mot Luleå i CHL. Efter segern i returen mot Luleå så vände dock det mesta och ser man till de senaste sex matcherna har Frölunda endast en förlust. En av segrarna säkrade dessutom segern i CHL för Frölunda ännu en gång och man kommer nu till den här matchen stärka av det faktumet. Vårt spel löser man i de tre senaste matcherna och det ska finnas goda möjligheter att lösa det även här i en viktig match för toppstriden.

Man har också fått tillbaka viktiga spelare som Karl Stollery i defensiven för att stärka den ytterligare och på en bra dag spenderar heller inte Frölunda mycket tid i defensiv zon på hemmaplan. Man är en maskin när allt klickar och stärkta av en seger i CHL tror jag det kommer fortsätta rulla på för göteborgarna i den här drabbningen. Senast Örebro var på besök i Scandinavium vann man enkelt med 4-1, då mot ett Örebro i form.

Sist i formtabellen

Örebro är för tillfället det lag med sämst form i hela ligan med endast en seger de senaste fem matcherna. De senaste tio matcherna ser man också tydliga problem i lagets målskytte, där man endast gjort tre mål eller fler i tre av dessa matcher. Då ska också tilläggas att man trots detta vunnit matcher, men på senare tid har alltså verkligheten lite jagat ikapp laget från Närke och nu ska det bli mycket intressant att se hur man tacklar problemet med ett landslagsuppehåll bakom sig. Jobbig uppgift när Frölunda står på andra sidan och jag tror inte man når tre mål i den här matchen.

Robin Kovacs har också anslutit som en tilltänkt spets i Örebro, men starten har varit mycket tuff för ytterforwarden som redan ligger -8 i plus/minus-ligan och verkligen måste börja göra jobbet defensivt mer noggrant om han vill fortsätta få förtroende från tränarna. Sakari Salminen är en annan spetsforward som står på noll poäng de senaste matcherna och för tillfället finns helt enkelt inte harmoni i Örebros offensiva spel där Mathias Bromé, Ryan Stoa och Kristian Näkyvä står för mycket ansvar i poängproduktionen.

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 11/2 kl 15:30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.