18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kunlun har förlorat 26 av sina 34 matcher den här säsongen och man har varit ett klart bottenlag dom senaste säsongerna

  • Dinamo Minsk har stått för en imponerande förvandling den här hösten och laget återfinns just nu på en slutspelsplats

  • Kunlun har förlorat sju av sina åtta senaste hemmamatcher

  • Dinamo Minsk har vunnit fem av sina åtta senaste bortamatcher

  • Kunlun har enbart vunnit tre av sina 15 senaste matcher

  • Lagen möttes tidigare i höstas och då vann Dinamo Minsk med 2–0

Slutspelsutmanare efter tuffa säsongerna

Kunlun har varit en del av KHL ett par säsonger nu och det kinesiska laget har ett litet annorlunda upplägg i år jämfört med tidigare säsonger. Just nu spelar man faktiskt sina hemmamatcher i Moskva, en bra bit från lagets ordinarie stad, Peking. Men det som är synonymt med tidigare säsonger är att det är fortsatt svårt att utmana om slutspelsplatser. Spelarmaterialet är helt enkelt för dåligt och hittills i år har man tagit åtta segrar på 34 matcher. Inget som direkt skrämmer topplagen. Nu har man förvisso tagit två raka segrar men då har lag som Sotji och Niznekamsk stått för motståndet, två lag som har det tufft i år.

För Dinamo Minsks del så har man spottat upp sig rejält den här hösten. Senaste säsongerna har det belarusiska laget varit en klar slagpåse och bottenplaceringarna har avlöst varandra, säsong efter säsong. Hittills i år har man spelat ihop 41 poäng på 34 matcher och det innebär att man innehar en slutspelsplats med lite andrum ner till strecket. Skulle man behålla den platsen blir det därmed lagets första slutspel sedan våren 2017, då man åkte ut i kvartsfinalen mot Lokomotiv Yaroslav.

Svenskbekantingen skadad

Kunlun har förvisso två raka segrar med sin in här, men jag har svårt att se att man ska kunna utmana ett bra Dinamo Minsk här. Segrarna man har tagit har kommit mot sämre lag och nu lär man få höja sig både ett och två snäpp för att kunna plocka poäng. Dinamo Minsk har två raka förluster med sig in här, men båda förlusterna har kommit mot två bra lag i Bars Kazan och Dynamo Moskva. Strax innan det vann man bland annat mot serieledande CSKA Moskva på bortaplan, ett av KHL:s klart bästa lag. I laget hittar vi tidigare Örebromålvakten Dominik Furch som får stort förtroende av den kanadensiska huvudtränaren Craig Woodcroft.

Kunlun har den här säsongen förlorat 26 av sina 34 matcher och förlusterna haglar in en efter en. Rent krasst har man inte alls spelarmaterialet för den här serien och laget består av flera kanadensare med kinesiskt ursprung, spelare som vanligtvis inte hade fått ett kontrakt av andra KHL-klubbar. I laget hittar vi bland annat svenskbekantingen Sam Lofquist, en av lagets viktigaste backar som sedan en tid tillbaka är skadad. Kunlun kommer fortsätta ha det tungt framöver, även fast man tagit två segrar på raken nu. Dinamo Minsk är i grund och botten ett betydligt bättre lag och här borde man ta en vinst om man vill stärka sina slutspelsaktier ordentligt. Rak tvåa spelas till 1.85.

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 11/12 kl 23.45

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.