Ta del av Österrikes trupp Fotbolls-EM 2024 hos oss! Det är dags för sommarens höjdpunkt och Österrike är en av de kvalificerade nationerna. Vi på Speltips.se punktmarkerar Österrike och dukar fram senaste nytt kring Österrikes EM-trupp 2024.

Österrikes Trupp EM 2024

Namn Position Nummer Klubb Född

Spelbolag med odds på Österrike

Bethard Odds Bonus

Omsättningskrav: 15x – Min Odds: 1.90

  • Grymma på Fantasy Sports!

  • Läs mer om Bethard

ComeOn logo

Omsättningskrav: 6x – Min Odds: 1.80

  • Sprillans ny bettingsida!

  • Läs mer om x3000

SpeedyBet Odds Bonus

Omsättningskrav: 10x – Min Odds: 1.50

  • Snabb registrering & uttag med Swish

  • Läs mer om SpeedyBet

LuckySports Odds Bonus

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 2.00

  • Insättningar med BankID & Swish

  • Läs mer om Lucky Sport

Österrikes Trupp & Spelare Fotbolls EM 2024

Hos oss på Speltips.se hittar ni allt kring Österrikes Trupp & Spelare Fotbolls EM 2024. Österrike gör sig redo för ytterligare ett mästerskap, och den här gången har man fina chanser att ta sig hela vägen till slutspel. Österrikes trupp EM 2024 ser riktigt intressant ut, och bland samtliga spelare så sticker givetvis SPELARE ut. Österrikarna har alla förutsättningar för att skrälla och ta sig långt i mästerskapet, och man har genom åren visat att man kan göra livet surt för de större nationerna. Österrikes EM-trupp består av såväl rutin som talang och det blir intressant att följa nationens resa under EM.

Österrikes Trupp EM 2024:

  • SPELARE
  • SPELARE
  • SPELARE

Guide för Österrikes trupp i Fotbolls-EM

Äntligen är det dags för Fotbolls-EM att spelas, flera nationer åker till mästerskapet med höga förväntningar på sig. Det gäller inte Österrike, som har hamnat i en grupp där man är långt ifrån favoriter. Det finns dock chans till en liten skräll. Vi på Speltips.se dukar fram en komplett guide för Österrikes trupp i Fotbolls-EM där vi fokuserar på spelarna i truppen och lagets matcher i turneringen. Österrikes EM-trupp är spännande, där en meriterad spelare som SPELARE sticker ut.

Uttagning Österrikes EM-trupp

Strax innan EM annonserade förbundskaptenen Ralf Rangnick vilka spelare som skulle få äran att följa med landslaget till mästerskapet och det bjöds inte direkt på några större överraskningar. Det närmaste en skräll är möjligtvis det att SPELARE fått en EM-biljett, 33-åringen har bara spelat några få matcher i Werder Bremen den här säsongen och har trots sin ålder endast gjort sju landskamper. I övrigt finns de flesta förväntade namnen med i truppen.

Nyckelspelare i Österrike under Fotbolls-EM

Österrike är ett ganska litet land men har på senare år lyckats utveckla flera riktigt duktiga spelare och några av dem kommer vi få ta del av under EM. Den största stjärnan och därmed kanske även viktigaste spelaren är SPELARE, som bland annat har vunnit Bundesliga hela tio (!) gånger med Bayern München. Backen håller hög internationell klass och efter EM flyttar 28-åringen till Real Madrid. Det säger en del om hans kapacitet.

SPELARE blir förmodligen en nyckel i defensiven men lite längre fram hittar vi spelaren som förväntas dra ett tungt offensivt lass, SPELARE anses vara en av Bundesligas främsta centrala mittfältare och är given i den Österrikiska startelvan. 27-åringen är en av spelarna som måste prestera för att Österrike ska bli att räkna med i Fotbolls-EM 2024.

I anfallet finns det flera bra alternativ men det mesta talar för att SPELARE blir lite extra viktig, 23-åringen har gjort succé i Stuttgart den här säsongen och ses som landets nästa stjärna. Bakom honom finns alpernas svar på Zlatan Ibrahimovic, SPELARE, som vunnit Champions League med Inter återvänt till klubben efter ett kort äventyr i Kina. Profilen är en smula ojämn men när han är på spelhumör så har Österrike potential till ett riktigt bra anfallspar.

Österrikes laguppställning Fotbolls EM 2024

Ta del av Österrikes laguppställning Fotbolls EM 2024 hos oss på Speltips.se. Vi punktmarkerar Österrike under EM och förser er läsare med senaste nytt kring Österrikes trupp och laguppställning under mästerskapet. Man förväntas ställa upp med en mycket intressant startelva där meriterade och erfarna spelare som SPELARE och SPELARE naturligtvis finns med. Är du ute efter att ta del av Österrikes laguppställning i EM så hittar du det hos oss inför varje omgång.

Österrikes laguppställning idag

Precis som för alla andra lag i EM så kommer startelvan präglas av spelare som fått mycket speltid under säsongens kval och det talar för att SPELARE kommer få mycket speltid, normalt sätt spelar han ofta back men i landslaget brukar han få en lite mer offensiv roll och så kan det nog bli även i EM. Däremot känns SPELARE given i försvaret, mittbacken har gjort en väldigt bra säsong och är tillräckligt bra för att få mycket speltid. Samma sak gäller rutinerade SPELARE som varit i stort sett given sedan 2013.

På mittfältet kretsar mycket kring nyss nämnda SPELARE och SPELARE, men även SPELARE som haft stora skadeproblem men som gjort ett par imponerande insatser under uppladdningen inför mästerskapet. Är han inte redo för 90 minuter så finns SPELARE som ett bra alternativ, 23-åringen har gjort en bra säsong i Wolfsburg och kan på sikt bli en viktig spelare för landslaget. Ute på högerkanten talar mycket för att SPELARE får chansen, 21-åringen är en stor talang som man hoppas mycket på.

I anfallet finns det som sagt var lite olika alternativ, väljer förbundskaptenen att spela med en ensam spelare på topp så faller valet på SPELARE och det mesta talar nog för att det kommer bli så. 23-åringen är en bra uppspelspunkt samtidigt som hans längd (200 meter) gör honom till ett hot på fasta situationer. Under våren har både Newcastle och Tottenham visat intresse för den lovande anfallaren som kan vara värd att titta lite extra på under mästerskapet.

Skrällvarning för Österrike i Fotbolls-EM

Österrike har hamnat i en väldigt tuff grupp i EM 2024. Det kommer krävas skrällar för att ta sig vidare från den här gruppen med Nederländerna, Frankrike och PLAYOFF. De två förstnämnda är väldigt tuffa motståndare och förväntningarna på Österrike, från eget håll, är inte alls lika stora som vanligt. Ett avancemang hade prisats som succé redan efter gruppspelet.

Kända spelare från Österrike genom åren

Den Österrikiska fotbollshistorien är varit långt ifrån framgångsrik, åtminstone inte de senaste femtio åren. Trots det finns det några spelare som lyckats ta sig till en väldigt hög nivå. Vi inleder med mittfältaren Andreas Herzog, som anses vara en av landets främsta genom tiderna. Bland meriterna finns två ligaguld hemma i Österrike, men även en seger i Bundesliga med Werder Bremen (92/93). Totalt gjorde Herzog tio säsonger i den tyska ligan innan det blev en flytt hem till Wien, sedan blev det även en sväng till USA och Los Angeles 2004. I landslaget stod mittfältaren för 26 mål på 102 landskamper mellan 1988-2003. Som tränare har Herzog bland annat varit assisterande förbundskapten för både Österrike och USA, men sedan början av Juni är han ny tränare i Admira Wacker som håller till i landets högstaliga.

Många av dagens supportrar minns Herzog med glädje och de lite äldre supportrarna minns förmodligen även Hans Krankl, som var en av landets främsta under 70 och 80-talet. Anfallaren var den inhemska ligans största stjärna, där öste han in mål i mer än tio år och vid fyra tillfällen vann han skytteligan. I Rapid Wien blev han dubbel ligamästare och det blev dessutom fyra cupguld. Krankls målsinne gjorde dock betydligt större klubbar intresserade och 1978 värvades han till FC Barcelona. Även i Spanien visade anfallaren klass, under sina lite knappt tre år stod han för imponerande 34 mål på 46 matcher och trots sin korta tid i landet blev det seger i både den inhemska cupen och Cupvinnarcupen. I landslaget stod Krankl för fina 35 mål på 69 landskamper och han var med i två VM (1978,82) vilket resulterade i fem mål.

Man kan inte prata om Österrikisk fotboll utan att nämna Ernst Happel. Den skicklige backen var med när landet tog VM-brons 1954 och han var även med i landslaget fyra år senare, när VM spelades i Sverige. Under sin långa karriär vann han den Österrikiska ligan hela sex gånger och i landslaget stod han för fem mål på 51 landskamper. Det är dock som tränare Happel är mest känd, mellan 1962-92 tränade han klubbar som Hamburg och Feyenoord, vilket bland annat resulterade i seger i Europacupen med båda lagen. 1978 ledde han Nederländerna till VM-final och hans sista uppdrag blev som förbundskapten för Österrike under EM i Sverige 1992. Bara några månader senare avled Happel, endast 66 år gammal.

Österrikes matcher i Fotbolls-EM

Österrike har hamnat i en tuff men spännande grupp beståendes av Nederländerna, Frankrike och PLAYOFF. På förhand är Frankrike den stora favoriten i både gruppspelet och hela mästerskapet. Skall Österrike skrälla sig vidare till slutspel är Nederländerna det laget att slå. Österrike har betydligt bättre chans till tre poäng mot PLAYOFF. Nedanför följer landslagets spelschema.

Österrikes matcher i EM:

  • Österrike – Frankrike (17 juni, 21:00)
  • PLAYOFF – Österrike (21 juni, 18:00)
  • Nederländerna – Österrike (25 juni, 18:00)

Österrikes historia Fotbolls EM

Som vi tidigare nämnt är VM-bronset från 1954 Österrikes största bedrift genom tiderna och faktum är att det där med VM har varit betydligt mer lyckosamt än europamästerskap. Under 30-talet nådde man bland annat semifinal 1934 och två år senare blev det OS-silver. Problem under andra världskriget gjorde dock att landet försvagades på sportliga vis och även under de efterföljande åren blev det betydligt tuffare. Mellan 1978-98 lyckades man dock ta sig till VM hela fyra gånger vilket var en imponerande bedrift. 2008 lyckades man äntligen ta sig till EM men det berodde på att landet stod som värd för mästerskapet. Efter ett gäng år med blandade resultat på mästerskapscenen är man nu här igen.