Speltips Copa Del Rey

  1. Home
  2. /
Copa Del Rey Författare: 2020-03-20T13:23:55+02:00

Copa del rey – kungens cup, är en av de mer anrika cuperna på inhemsk nivå i Europa. Med anor sedan 100 år tillbaka har den hög status och en ökad möjlighet för mindre klubbar att konkurrera med de stora jättarna. På speltips.se ger vi dig som följare vassa rekar från matcherna i den spanska cupen.

Load More Posts

Spelbolag med odds på Copa Del Rey

Speedybet logo

100% upp till 100 kr

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Spela för 200 kr

Min. odds 1.8

Svensk spellicens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Spela utan konto & slipp verifiering

  • Läs mer om SpeedyBet
Till SpeedyBet
Betfair logo

100 kr Sport Bonus

Maxbonus: Sätt in 100 kr – Spela för 200 kr

Omsättningskrav: 1x bonus, minsta odds 1.8

Svensk spellicens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • En mycket generös välkomstbonus

  • Läs mer om Nordicbet

Till Nordicbet
888Sport logo

Få 100 kr Bonus

Minsta insättning: 100 kr

Minsta odds 1.8

Svensk spellicens flagga

Spelbolaget har svensk spellicens

  • Höga odds & bra bonus

  • Läs mer om 888Sport

Till 888Sport

Speltips för Copa Del Rey

Speltips.se erbjuder dagligen speltips på europeisk toppfotboll. Våra engagerade rekare ger dig senaste nytt och djupgående statistik inför matcherna som spelas. Copa del rey innehåller många intressanta och spännande matcher. Följs oss på speltips.se för de bästa reken kring den spanska cupen.

Turneringens popularitet

Copa del rey har under en lång tid haft väldigt hög status i spansk fotboll. Till skillnad från t.ex. England och Frankrike så har Spanien bara en cup och därav ökar intresset. Den ses också som den enda reella chansen för de mindre spanska klubblagen att kunna ta en titel, då ligan domineras av storklubbarna Barcelona, Real Madrid och Atletico Madrid. I Sverige kan man se matcherna från Copa del rey på viasats kanaler.

Copa Del Reys historia

Cupens historia går tillbaka mer än hundra år i tiden, till 1902. Under namnet Concurso Madrid de Foot-ball-Copa de la Coronación, spelades den första upplagan som fram till att den nationella ligan startade 1929 kom att ha status som spanska mästerskapen. Först efter spanska inbördeskriget 1939 förlorade cupen sin status som mest åtråvärda pokal i Spanien, även om Athletic Bilbao ansågs som landets bästa lag p.g.a. framgångarna i cupen under 40- och 50-talen. Från 1976 har cupen gått under namnet ”Copa del rey” – hans majestät konungens pokal. Mesta mästare är Barcelona med 29 titlar.

Så ser Copa Del Rey ut idag

Idag är Copa del rey den näst mest prestigefyllda titeln i spansk fotboll, efter La Liga. Under de senaste åren har cupen dominerats av Barcelona som vunnit tre raka titlar. Cupen spelas först under fyra omgångar där lag från lägre divisioner deltar. Från och med 16-delsfinaler inträder La Liga klubbarna i turneringen.