Speltips Division 1

  1. Speltips
  2. /
Division 1 Författare: 2021-11-02T16:22:49+01:00

Division 1 är Sveriges tredje högsta division i fotboll. Här finns såväl klassiska, före-detta allsvenska klubbar som mindre lokala lag. På speltips.se erbjuder vi dig som följare ett bra utbud av speltips från division 1. Våra betting tips på division 1 är helt gratis och skrivs av våra vassa experter som punktmarkerar svensk fotboll.

Bettingsidor med Division 1

Speltips för Division 1

Speltips.se erbjuder ett brett utbud av speltips från såväl internationella som nationella ligor. Division 1 i Sverige är en oerhört populär liga att spela på och när säsongen håller igång mellan april och oktober kan du räkna med en dröj vassa speltips från Division 1. Klassiska svenska klubbar som Gefle och Brommapojkarna har på senare tid huserat i tredjedivisionen, något som onekligen bidragit till att ligan ökat i popularitet. Våra insatta rekare förser er med nödvändig statistik, information och gratis betting tips från Division 1.

Ligans popularitet

Division 1 är, till skillnad från vad namnet antyder, Sveriges tredje högsta division i fotboll. Precis som med alla andra ligor som inte är högstadivision så är Division 1 väldigt beroende av vilka lag som spelar i den under den aktuella säsongen. Publiksiffrorna är förhållandevis låga och når naturligtvis inte upp till de åskådarantal som finns i Allsvenskan och Superettan. Däremot engagerar klubbarna lokalt och drömmen om spel i högre divisioner är en drivande morot för klubbarna. Som vi även nämnde tidigare så har Gefles och Brommapojkarnas sejourer i Division 1 bidragit till att ligan ökat i popularitet bland det svenska folket. Hos oss kan ni ta del av välskrivna betting tips för Division 1 varje vecka, helt utan kostnad.

Division 1:s historia

Division 1 var mellan åren 1924-1986 namnet på högstadivisionen i svensk fotboll, även om den officiella benämningen alltjämt var Allsvenskan. Men från och med 1987-2000 blev Division 1 andradivision i Sverige. Mellan åren 2000 och 2006 fanns inte Division 1 som benämning på någon serie i Sverige utan det var först inför säsongen -06 som man fick status som tredjedivision efter Allsvenskan och Superettan.

Så ser Division 1 ut idag

Idag är Division 1 som sagt tredjedivisionen i det svenska seriesystemet. Division 1 är uppdelad i två serier, Norra och Södra, där respektive seriesegrare erhåller en plats i nästkommande säsongs Superettan. De lag som placerar sig som tvåa i de båda serierna får kvala mot varsitt lag från Superettan. Regerande mästare i Division 1 är Ljungskile och Akropolis. Åtvidaberg, Mjällby, Ljungskile, Västerås, Brommapojkarna och Gefle är en drös klassiska svenska klubbar som huserat i Division 1 de senaste åren.

Kommande matcher i Division 1 Norra

Kommande matcher i Division 1 Södra