Speltips Division 1

/Division 1
Division 12018-02-05T16:27:08+02:00

Division 1 är Sveriges tredje högsta division i fotboll. Här finns såväl klassiska, före detta allsvenska klubbar som mindre lokala lag. På speltips.se erbjuder vi dig som följare ett bra utbud av speltips från dessa två ligor där bland annat Europa League aktuella Östersunds FK spelade för bara sex år sedan.

Speltips för Division 1

Speltips.se erbjuder ett brett utbud av speltips från såval internationella som nationella ligor. Svenska Division 1 i fotboll är en populär liga att spela på och när säsongen håller igång mellan april och oktober kan du räkna med vassa speltips från denna liga. Våra rekare förser dig med nödvändig statistik och information.

Ligans popularitet

Division 1 är, till skillnad från vad namnet antyder, Sveriges tredje högsta division i fotboll. Precis som med alla andra ligor som inte är högstadivision så är Division 1 väldigt beroende av vilka lag som spelar i den under den aktuella säsongen. Publiksiffrorna är förhållandevis låga och när inte upp till de åskådarantal som finns i Allsvenskan och Superettan. Däremot engagerar klubbarna lokalt och drömmen om spel i högre divisioner är en drivande morot för klubbarna. Ingen tv-kanal sänder matcherna.

Division 1:s historia

Division 1 var mellan åren 1924-1986 namnet på högstadivisionen i svensk fotboll, även om den officiella benämningen alltjämt var Allsvenskan. Men från och med 1987-2000 blev Division 1 andradivision i Sverige. Mellan åren 2000 och 2006 fanns inte Division 1 som benämning på någon serie i Sverige utan det var först inför säsongen -06 som man fick status som tredjedivision efter Allsvenskan och Superettan.

Så ser Division 1 ut idag

Idag är Division 1 som sagt tredjedivisionen i det svenska seriesystemet. Division 1 är uppdelad i två serier, Norra och Södra, där respektive seriesegrare erhåller en plats i nästkommande säsongs Superettan. De lag som placerar sig som tvåa i de båda serierna får kvala mot varsitt lag från Superettan. Regerande mästare i Division 1 är Brage och Landskrona BoIS. Under årets säsong huserar bland annat klassiska lag som Åtvidaberg, Mjällby, Ljungskile och Västerås i Division 1.

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok