13 landskamper av olika slag utgör tisdagens Europatips. De två första fighterna på kupongen är playoff mot EM och det är tveklöst där som mest energi kommer att brännas. Innan målgång ska vi även ge oss i kast med ett par högoktaniga vänskapsmatcher. Let’s go!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Ukraina – Island | Speltips: 1

Ukraina hamnade i underläge mot Bosnien men visade prov på stor moral när de vände 0-1 till 2-1 i Zenica. Serhiy Rebrov förfogar över ett väldigt spännande material som har potential att färga i EM i Tyskland. Med sylvasse Dovbyk på topp kommer Ukraina att göra livet surt för Island i Polen. Neutral mark är något som egentligen borde passa öborna, men Åge Hareide besitter inte alls samma urkraft i sin trupp som Rebrov. Island fick hjälp av en utvisning i 4-1-segern mot Israel men har inget att säga till om här. Ettan singlas.

Match 2: Wales – Polen | Speltips: 1X

Wales stod för en osedvanlig överkörning hemma i draklandet där Finland lades på rygg med 4-1. Premier League-kompatibla spelare som Brooks, Johnson och Wilson utmärkte sig i offensiven som även kan såra Polen på Cardiff City Stadium. Hemmaplan är en enorm fördel för värdarna, men polackerna får samtidigt inte underskattas. Lewandowski kan göra väldigt mycket av väldigt lite och det skulle inte förvåna om detta blir en tight historia där små marginaler avgör. Ettan känns given men krysset bör sällskapa så snabbt som möjligt.

Match 3: England – Belgien | Speltips: 1

Trots en stundtals spelmässigt dominant insats hade England förtvivlat svårt att ta sig till klara målchanser mot Brasilien. Sydamerikanerna straffade engelsmännens bolltapp och med handen på hjärtat hade sambalirarna kunnat göra fler än ett mål i matchen. Efter Sakas sorti har även Kane lämnat truppen och Southgates gäng kan mycket väl få samma typer av problem mot Belgien. Tedescos mannar stod för en slätstruken insats mot Irland där Die Roten Teufel ska vara nöjda med 0-0, men här står en troligen mer passande matchbild att vänta. Kvaliteten är dock inte på Englands nivå och här spikar vi revanschen för britterna.

Match 4: Tyskland – Nederländerna | Speltips: 1

Det dröjde inte länge innan Toni Kroos presenterade sig i sin comeback för det tyska landslaget. Direkt efter avspark serverade mittfältaren Florian Wirtz som kunde ge Tyskland ledningen mot Frankrike efter bara några sekunder. 2-0 slutade mötet i Lyon och för första gången på länge visade Nagelsmanns manskap prov på kunnande som bådar gott inför EM. När det vankas hemmaplan i Frankfurt tror vi att Die Mannschaft spinner vidare på inslagen väg mot Nederländerna. Oranje hade inga större problem med att städa av Skottland med 4-0, men här höjs svårighetsgraden med flera hack. Stannar ettan runt 45-50 procent närmare spelstopp är det dags att spika Tyskland. Etta!

Match 5: Spanien – Brasilien | Speltips: 1X2

Brasilien stod för en disciplinerad insats när de slog England med 1-0 på Wembley. Megatalangen Endrick blev matchens enda målskytt och Dorival Júnior kunde knappast klaga på sina adepter som trots en orutinerad trupp skötte sig med bravur. Härnäst står Spanien på tur på Santiago Bernabéu där flera av brassarna har sin hemvist. Spanien hade svårt att bryta ned Colombia (0-1) för ett par dagar sedan och när spelare som Pedri och Gavi saknas blir vi inte förvånade om samma visa utspelar sig i huvudstaden. La Roja är återigen en favorit i fara. Alla tecken åker med i en på förhand vidöppen historia.

Match 6: Frankrike – Chile | Speltips: 1

Frankrike hade problem i spelets samtliga delar mot Tyskland. 0-2 i brakan på hemmaplan är illavarslande och Didier Deschamps behöver utveckla det egna spelet om Frankrike inte ska bli alltför förutsägbara i EM i Tyskland kommande sommar. Det tror vi att Les Bleus lyckas med mot Chile. Sydamerikanerna fick en tacksam matchbild framför sig mot Albanien där de vann med 3-0, men på fransk mark väntar en helt annan typ av prövning. När Mbappé och company sätter fart hänger Chile inte med i svängarna. Ettan singlas.

Match 7: Irland – Schweiz | Speltips: 1X

I en ganska intetsägande historia på Parken spelade Schweiz och Danmark 0-0 med varandra. Murat Yakin kunde i viss mån glädjas åt en disciplinerad insats, men förbundskaptenen tvingades samtidigt notera en skada på Sommer som gör att målvakten inte kommer till spel mot Irland. Här lär gästerna dessutom rotera och Irland är i sin tur sugna på mer efter 0-0 med mersmak mot Belgien. I Dublin är värdarna erkänt svårspelade och vi gillar chansen för minst ett oavgjort resultat. 1X spelas – avslag på tvåan.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 8: Slovenien – Portugal | Speltips: 1×2

Portugal gavs en promenadseger mot Sverige där Roberto Martínez gäng kunde sätta flera gratismål i nät. Svenskarna agerade väl naivt mot ett av världens bästa landslag som under tisdagen tar sig an Slovenien, men här ska man ha med sig att flera spelare har lämnat samlingen. Bruno Fernandes och Bernardo Silva hör till dessa och utan sina nyckelspelare går Portugal inte säkra. Slovenien är erkänt svåra att tas med i Ljubljana där värdarna kommer att ha ett högljutt stöd i ryggen. Det tror vi kan räcka långt. Alla tecken åker med.

Match 9: Skottland – Nordirland | Speltips: 1×2

Det kommer inte att sparas på krutet i varken nationalsånger eller dueller när Skottland drabbar samman med Nordirland på Hampden Park. Skottarna fick 0-4 i prutten senast mot Nederländerna och jagar således revansch denna afton. Spelare för spelare är de hemmahörande det bättre laget, men Nordirland kan samtidigt dra nytta av den förmodade matchbilden. Gästerna är skickliga på fasta situationer och när ettan övervärderas grovt är det dags att dra öronen åt sig. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå i jakten på en knall.

Match 10: Österrike – Turkiet | Speltips: 1

Österrike tog väldigt tidigt ledningen borta mot Slovakien och kunde sedan kontrollera tillställningen hela vägen in i mål. 2-0 slutade akten och känslan är att Ralf Rangnick har väldigt mycket på plats i kommande EM i Tyskland. Härnäst väntar Turkiet hemma på Ernst Happel Stadion där alplandet ses med rättmätigt favoritskap. Turkarna gick starkt i EM-kvalet under Montellas ledning, men i 0-1-förlusten senast mot Ungern såg det faktiskt inget vidare ut. I en mindre motiverande träningsmatch tror vi att hemmaplansfördelen väger tungt. Spikad etta.

Match 11: Rumänien – Colombia | Speltips: x2

Wanda Metropolitano står värd för mötet mellan Rumänien och Colombia. Ingen hemmaplan ges således till något av lagen, men att döma av Colombias stöd i matchen mot Spanien – spelas i London – kommer “gästerna” att backas upp ordentligt denna tisdag. Insatsen mot spanjorerna var utsökt och i de främre leden hade Díaz lekstuga med spanjorernas backlinje. Det kan han ha även mot Rumänien, men här kommer Colombia att få finna sig i att vara mer spelförande. Det återstår att se hur de löser den biten. Tvåan går först men i en förmodat avslagen tillställning får krysset inte missas. X2 räcker för grön bock.

Match 12: Uruguay – Elfenbenskusten | Speltips: X2

Ett ganska reservbetonat Uruguay fick nöja sig med 1-1 mot Baskien och på neutral mark i Lens går sydamerikanerna inte säkra mot Elfenbenskusten heller. Marcelo Bielsa står utan nyckelspelare som Giménez, Suárez och Núnez vilket gör att vi omgående ställer oss tveksamma till den hårt streckade ettan. Elfenbenskusten är som bekant nyblivna mästare i AFCON och med succén Faé som förbundskapten tror vi att ivorianerna kan bjuda upp till dans på Stade Bollaert-Delelis. Spelvärda X2 sticker ut som ett fräckt drag.

Match 13: Algeriet – Sydafrika | Speltips: 1

Algeriet skötte sig med bravur mot Bolivia där siffrorna borde blivit större än 3-2. Vladimir Petkovic fick en perfekt start på sitt nya jobb som förbundskapten och även om Bensebaini gick av med en skada tror vi att algerierna kan spinna vidare på inslagen väg mot Sydafrika. Trots att arenan heter Nelson Mandela Stadium är det bortaplan som gäller för gästerna och spelare för spelare är de inte på Algeriets nivå. Organisationen är stark men vi tror ändå att de hemmahörande drar det längsta strået. Ettan är en duglig spik.

Antal rader: 432 | Spelstopp: kl. 20:29

Kupongens säkra: England

England är notoriskt starka på Wembley och bör kunna studsa tillbaka mot Belgien som inte imponerade mot Irland. Ettan står stadigt allena.

Chansningen: Slovenien

Portugal har skickat hem en mängd spelare efter mötet med Sverige. Med en sämre startelva står gästerna inte givna som spik mot ett skickligt Slovenien. 1X ska vara med.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se