Söndagens Europatips innehåller 4 miljoner i jackpot och bjuder dessutom på ett par riktiga karameller. Manchester City – Arsenal är den allra största, men vi ska även titta till premiären i Allsvenskan samt Le Classique i Ligue 1. Den högoktaniga cupsemin mellan Hammarby och Häcken tar oss i mål. Let’s go!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Manchester City – Arsenal | Speltips: 1

En av säsongens allra maffigaste matcher stundar på Etihad där Manchester City ska mäta svärd med Arsenal. De sistnämnda tog sig upp på förstaplatsen innan uppehållet och sett till underliggande statistik är det befogat att Arsenal toppar Premier League. Saka och Gabriel är små frågetecken då de lämnade in handduken till landslagen, men City har i sin tur frågetecken runt Stones och Walker. Med det sagt är hemmaplan en tung faktor och här tror vi att Arsenal kan få svårt att skydda fortet över 90 minuter. Ettan är en spelbar spik till runt 50 procent.

Match 2: Liverpool – Brighton | Speltips: 1

Liverpool är det tredje laget som återfinns i kampen om ligatiteln. Med tanke på att de två andra stöter på varandra denna helg blir det av yppersta vikt för The Reds att slå tillbaka Brighton hemma på Anfield. Klopp har ett par avbräck att ta hänsyn till, men med Salah och Núnez redo för spel får Brighton svårt att hänga med i svängarna. The Seagulls har en ihålig defensiv och på bortaplan har De Zerbis mannar inte rosat marknaden under säsongens gång. Trots hård streckning är ettan en stabil spik.

Match 3: Real Madrid – Athletic Bilbao | Speltips: 1X2

Real Madrid toppar La Liga i relativt överlägsen stil och tveklöst jättefavorit till att ta hem guldet. Marängerna har dock överpresterat sina underliggande siffror med ganska bred marginal och det finns fortfarande tunga avbräck i defensiven som gör att vi inte litar på ettan mot ett skickligt Athletic Bilbao. Baskerna trivs med den förmodade matchbilden där bröderna Williams och Sancet kommer att få gott om ytor för omställningar. Har trion en bra dag är tipparna ute och cyklar i sin värdering av matchen. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

Match 4: Alavés – Real Sociedad | Speltips: 1X

Baskiskt derby från Mendizorrotza där Real Sociedad hoppas cementera sig bland Europaplatserna medan Alavés hoppas ta sig upp på ännu säkrare mark. De förstnämnda spelar stundtals en strålande fotboll under den taktiskt skickliga Alguacil, men när tvåan sticker iväg känns det inte bra i pannloben. Alavés är ett underskattat herrskap som inte tar några fångar på egen mark. I en troligen tight och målsnål affär råder det inget tu tal om att vi drar åt vänster. Spelvärda 1X är ett fräckt drag.

Match 5: Girona – Real Betis | Speltips: 1

Verkligen kom ikapp Girona innan uppehållet där katalanerna stod för flera ojämna insatser. Míchel behöver se till att hans adepter studsar tillbaka på höstens väg och med spelare som Dovbyk, García och Tsygankov ska de rödvita kunna dominera matchbilden mot Real Betis. De grönvita gästerna har höga toppar när de har sina dagar, men i Katalonien får Andalusierna finna sig i att jaga skuggor. Girona blir att räkna med och här gillar vi ettan trots något hård streckning. Spiketta.

Match 6: Häcken – Mjällby | Speltips: 1

Premiärdags i Allsvenskan där Häcken ska ta nya tag efter det misslyckade Europaspelet. Paco Johansen är ny på tränarposten och resultaten på försäsongen har varit av blandad art. Offensiven ser fortsatt stark ut men i de bakre leden har det sett mer än lovligt virrigt ut. Marius Lode är värvad för att stabilisera densamma, men Mjällby är inget lag som bara skojas bort hur som helst. Gästerna har en passande matchbild och kan mycket väl störa Häcken via fasta situationer. Med det sagt är värdarna spelmässigt överlägsna och här väljer vi att blindspika ettan. Häcken vinner.

Match 7: Marseille – PSG | Speltips: 12

En fruktansvärd höjdare serveras från Ligue 1 där PSG och Marseille mäter svärd i Le Classique. Marseille drar fördel av hemmaplan och sedan Les Olympiens fick in Gasset som tränare har säsongen vänts upp och ner. Aubameyang är en spelare som kan göra mycket på egen hand, men det finns sådana lirare även i PSG. Mbappé är ligans överlägset bästa spelare och även om det har varit si och så med speltiden kan superstjärnan lirka upp Marseille på egen hand. Etta-tvåan gillas i en troligen böljande tillställning.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 8: Le Havre – Montpellier  | Speltips: 1

Le Havre hade problem innan uppehållet där plantskolan radade upp förluster i Ligue 1. Värdarna har således närmat sig den absoluta bottenstriden med stormsteg, men det ska sägas att spelet på egen mark i grund och botten är stabilt. Den senaste hemmamatchen mot Toulouse vanns med 1-0 och vi tror att de hemmahörande studsar tillbaka denna söndag. Montpellier har också sin beskärda del av problem och är alldeles för beroende av att Savanier har en bra dag. Vi spikar ettan till fördelaktig procent.

Match 9: Strasbourg – Rennes | Speltips: 1X

Inför återstarten har Rennes tre poäng upp till Europaplatserna i det franska finrummet. Ska den gamla svenskkolonin ta sig upp på dessa behöver de framför allt förbättra bortaspelet som inte håller någon vidare nivå. Gouiri är en spelare som kan få det att hända i offensiven, men när tvåan övervärderas drar vi öronen åt oss mot ett skickligt lag som Strasbourg. Arséne Wengers gamla lag trivs ypperligt med sin publik i ryggen och när allt spelvärde faller till vänster är det svårt att inte lockas dit. 1X sticker ut som ett fräckt val.

Match 10: Augsburg – Köln | Speltips: 12

Från att ha varit en given bottenkandidat i flera säsonger i rad har Augsburg verkligen vänt på skutan den här säsongen. Jess Thorup har gjutit ett sanslöst självförtroende i värdarna som faktiskt ser ut att kunna utmana om Europaplatserna i Bundesliga. Härnäst står Köln på tur och även om vi gillar hemmalagets chanser ska det påtalas att tipparna gör detsammsa. Köln är på jakt efter nytt kontrakt och ska inte räknas bort på det sätt de gör av tipparna. Tvåan är en fin rensare på större system.

Match 11: Trelleborg – Oddevold | Speltips: 1X2

Premiärdags även i Superettan där Trelleborg tar emot nykomlingen Oddevold hemma på Vångavallen. Grabbarna från Palmstaden ser inte lika slagkraftiga ut som i fjol även om det ska föras till protokollet att vassa målskytten Bohman finns kvar i laget. Anfallaren kan sänka söndagens kombattanter på eget manér, men när ettan överstiger 60 procent är det dags att dra öronen åt sig. Nykomlingar har en tendens att sticka ut i början av säsongen och Oddevold är inga duvungar. Kalludra kan lirka upp TFF på egen hand och här gillas skrälläget skarpt. Alla tecken i hopp om en knall!

Match 12: Landskrona – Sandviken | Speltips: 1X2

Landskrona har tappat en hel del spets inför säsongen men ser likväl spelmässigt spännande ut. Max Mölder har gnuggat på med sin possession-fotboll som ska kunna bära till minst den övre halvan i Superettan. BoIS imponerade när de slog Häcken i Svenska Cupen, men mot Sandviken väntar en helt annan typ av matchbild. Gästerna från Norrland kommer att få gott om ytor för omställningar och när tvåan erbjuder kanonfint spelvärde bör den finnas med på större systembyggen. “Gubben” (etta-tvåa) blir vårt val.

Match 13: Hammarby – Häcken | Speltips: 1

Semifinaldags i Svenska Cupen där vi tror att Häcken kan få tufft att ladda om. Veckans returmöte med Paris Saint-Germain slutade 0-3 till fransyskorna där Getingarna inte hade mycket att säga till om. Med knäckt självförtroende och slitna ben blir det inte lätt att hinna i fas till mötet med Hammarby. Bajen är regerande mästare i turneringen och har goda minnen från de senaste inbördes mötena. Två raka har slutat med grönvit seger och här tar vi ställning för den tredje. Ettan spikas till vad som ser ut att bli helt jämna streck.

Antal rader: 144 | Spelstopp: kl. 14:59

Kupongens säkra: Liverpool

Liverpool är en högaktuell kandidat till ligatiteln och hemma mot Brighton går de rödklädda inte bort sig. Ettan står stadigt allena i hamnstaden.

Chansningen: Athletic Bilbao

Real Madrid har överpresterat xPTS och mot ett skickligt Athletic Bilbao vill vi syna Los Blancos. X2 skapar korsdrag bland kuponghögarna.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se