Ett finfint Europatips dukas ut under söndagen där kupongen innehåller en jackpot på 4 miljoner kronor! Allsvenskan inleder kalaset med fem bataljer innan det vankas Premier League och Serie A för nästan hela slanten. Villarreal – Real Sociedad tar kupongen i mål. Plattan i mattan!

Till Europatipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Hammarby – AIK | Speltips: 1

Fanfaren ljuder för Stockholmsderby på Tele2 Arena där Hammarby brakar samman med ett formtoppat AIK. Fem raka segrar mot noll är kusligt starka papper från Gnagets sida och det lär inte råda någon brist på självförtroende hos gästerna då motståndet bland annat varit Djurgården, IFK Göteborg och Malmö FF under denna period. Den imponerande resultatraden får dock tipparna att väga för tungt åt höger denna söndag. Hammarby neutraliserades av Kalmar men har trots allt sett vassa ut under Cifuentes ledning. Bajen vann motsvarande möte med 1-0 i fjol och när ettan ser ut att erbjuda spelvärde spikar vi en favorit i repris. Astrit Selmani väntar fortfarande på säsongens första balja och kan mycket väl bli gubben i lådan denna derbysöndag. Etta!

Match 2: Degerfors – Helsingborg | Speltips: 1

Ångestladdat bottenmöte från Stora Valla där Degerfors stod för en smått osannolik vändning senast mot Sundsvall. Saidi förvandlade på egen hand 0-2 till 3-2 med ett hattrick och även om bruksklubben inte imponerade spelmässigt ska den moraliska boosten inte underskattas. Helsingborg gick i sin tur på inledningens femte mina när de föll mot IFK Norrköping. Offensivt ser skåningarna inte mycket ut för världen och framför de egna supportrarna tror vi att Degen spinner vidare på inslagen väg. Den sunt streckade ettan spikas.

Match 3: Häcken – Kalmar FF | Speltips: 12

Arbetsro råder för Per Mathias Högmo då baggens Häcken radat upp fyra raka utan förlust. De två senaste har dessutom varit trepoängare som tillkommit efter fint anfallsspel. Defensivt finns det dock förbättringspotential hos Getingarna som inte går så säkra som svenska folket tycks tro när Kalmar kommer på besök. Rydströms gäng slaktade de gulsvarta i fjolårets motsvarande möte och kommer närmast från en snuskigt disciplinerad 2-0-viktoria mot Hammarby. Smålänningarna har visat att de behärskar konstgräs och den lågt streckade tvåan får inte glömmas bort på större system. Ettan först, tvåan sedan.

Match 4: IFK Göteborg – Varberg | Speltips: 1X2

Västkustderby från Gamla Ullevi där IFK Göteborg är angelägna om en stark prestation efter en negativ period. Sana-gate och tre raka nederlag mot Malmö FF, Kalmar och AIK har gjort att det börjat blåsa snålt runt Stahre som inte får ut max av sina adepter. Varberg är en på pappret överkomlig uppgift, men det lät samtidigt likadant i stämmorna inför fjolårets motsvarande möte. Då vann Varberg med 2-1 och trots dyster form hos de grönsvarta ska de kunna stå upp betydligt bättre än vad streckningen visar. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

Match 5: IFK Norrköping – GIF Sundsvall | Speltips: 1

IFK Norrköping har vänt sin negativa inledning med besked. Tre raka segrar utan att imponera våldsamt är starkt jobbat från Norling och company. Den filosofiske tränaren har tidigare nämnt att han gärna ser en spelmässig bättring och önskan kan mycket slå in mot ett Sundsvall i fritt fall. Norrlänningarna tappade 2-0 till 2-3 på en dryg kvart mot Degerfors och det går nästan att känna spelarnas misstro till Henrik Åhnstrand genom tv-rutan. Pontus Engblom tvingades utgå senast och är ett litet frågetecken inför trippen till Platinumcars Arena. Då kammar Giffarna noll på plastmattan. Ettan singlas trots hård streckning.

Match 6: Leeds – Brighton | Speltips: 2

Över till Premier League där Leeds är minst sagt illa ute i bottenstriden. Påfåglarna har på grund av tidiga utvisningar inte kunnat hävda sig mot varken Arsenal eller Chelsea och som en följd av förlusterna är truppläget ansatt inför mötet med Brighton. James, Ayling, Dallas och Bamford ser alla ut att missa denna akt. Brighton har i sin tur vaknat till liv mot slutet och såg fruktansvärt bra ut i krossen av Manchester United (4-0). Kommer Potters mannar upp i samma nivå här är mycket vunnet. När strecken ser ut att landa där de ska väljer vi att ta rygg på formlaget. Tvåan lämnas allena.

Match 7: Everton – Brentford | Speltips: X2

Everton fick nöja sig med 0-0 borta mot Watford, ett resultat som kan stå Lampard och company dyrt under avslutningen. Ett formstarkt Brentford, ett svårspelat Crystal Palace och ett troligtvis tokmotiverat Arsenal i den sista omgången är inget enkelt återstående schema. Trots det streckas ettan upp till månen vilket får oss att dra öronen åt oss. Brentfords högstanivå är skyhög sedan Eriksens ankomst och The Bees var totalt överlägsna Southampton (3-0) senast. Londonlaget visar inga tendenser på att trycka på bromsen under avslutningen. Till rådande streck är X2 en spännande lösning.

Till Europatipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 8: West Ham – Manchester City  | Speltips: 2

West Ham vände en negativ trend i 4-0-segern mot Norwich och ser ut att lösa åtminstone en topp 7-placering. Trots fadäsen i Europa League kan The Hammers se tillbaka på en stark säsong, men under söndagen får värdarna det tufft emot när Manchester City kommer på besök. De ljusblå har visat sig fast beslutna om att inte släppa in Liverpool i striden om ligatiteln. Två raka segrar med totalt 10-1 (!) är vrålstarka papper och det är bara en tidsfråga innan City spräcker nollan i huvudstaden. Därefter rullar det på. Tvåan är en stålspik.

Match 9: Aston Villa – Crystal Palace | Speltips: 12

Betydelselös fight från Villa Park som ändå ska kunna bli en böljande och sevärd tillställning. Aston Villa visade sin höga höjd mot Liverpool där Gerrards mannar var farligt nära poäng. Kan den gamla mittfältaren lotsa sina mannar till en liknande prestation mot Crystal Palace blir detta jobbigt för Örnarna. Vieiras gäng ska med det sagt inte underskattas. Zaha, Olise och Ayew kan alla såra värdarna via omställningar och det är inte sällan som möten mellan dessa aktörer innehåller många mål. Gubben (etta-tvåa) är därmed en sund lösning.

Match 10: Milan – Atalanta | Speltips: 12

Milan har radat upp tre raka segrar och är nu bara fyra poäng från en säkrad ligatitel. Att detta är möjligt trots maximal överprestation säger framför allt mycket om Rossoneris kombattanter i toppstriden. Svenska folket har visat en säsongslång förkärlek till att ge Zlatan och övriga stort förtroende och inget undantag görs när Atalanta kommer på besök. La Dea har en dyster säsong i ryggsäcken men motiveras fortfarande av att en Europaplats är inom nåbart avstånd. Gasperinis adepter vann sin senaste batalj mot Milan på San Siro och är kapabla att upprepa bedriften denna afton. Den lågt streckade tvåan är av yppersta vikt bredvid ettan.

Match 11: Cagliari – Inter | Speltips: 1X2

Kolossalt viktiga poäng står på spel på Sardinien där Cagliari jagar nytt kontrakt och Inter jagar Scudetton. Nerazzurri bärgade i veckan säsongens andra cuptitel när de lade Juventus på rygg i finalen av Coppa Italia, en fight som dock gick till förlängning. 120 minuter tunga minuter i benen är knappast optimal uppladdning inför en dust med ett kontraktsjagande Cagliari. Sardinerna har en poäng upp till säker mark och ska kunna dra nytta av den fysiska fördelen som ges denna söndag. Inter är en befogad favorit, men till över 80 procent är tvåan ingen spik att luta sig mot. Måla tvärs över och jobba in 1X som rensar friskt.

Match 12: Napoli – Genoa | Speltips: 1X2

Liknande förutsättningar som på Sardinien råder i Neapel där Napoli och Genoa går i klinch. De förstnämnda är redan klara för Champions League-spel till hösten, men trots bristen på motivation har Spallettis mannar kört över Sassuolo och Torino med totalt 7-0 i deras två senaste. Bra segerchans finns såklart även mot Genoa, men efter segern mot Juventus har gästerna fått blodad tand i bottenstriden. Två poäng upp till säker mark är inget omöjligt avstånd att äta ikapp. Den vänstervridna streckningen borgar för heltäckningsmatta så tidigt som möjligt.

Match 13: Villarreal – Real Sociedad | Speltips: 1

En spännande fight från La Liga tar kupongen i mål. Villarreal slaktade Rayo Vallecano med 5-1 i den senaste omgången och är således bara tre poäng bakom Real Sociedad som innehar den sista direktplatsen till Europa League. Passande nog är det just baskerna som gästar Estadio de la Cerámica denna söndag. La Real städade av Cádiz med 3-0 senast, men det verkligen inte slagit gnistor om gästernas offensiv denna säsong. Blott 37 gjorda mål är usla siffror för Isak och gänget som slår ur underläge i Valencia. Ettan är en vettig spik så länge den inte rusar över 50 procent.

Antal rader: 432 | Spelstopp: kl. 14:59

Kupongens säkra: Manchester City

Manchester City har gjort tio mål på sina två senaste och kan i praktiken säkra ligatiteln vid seger mot West Ham. Moyes mannar har stått för en fin säsong, men här räcker de inte till. Stark tvåa.

Chansningen: Cagliari

Cagliari har en poäng upp till säker mark och mot ett Inter som gick en tung Coppa Italia-final mot Juventus i veckan ska sardinerna inte känna sig slagna på förhand. Spännande skrälläge på Sardinien.

Till Europatipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se