Speltips Ligue 1

  1. Speltips
  2. /
Ligue 1 Författare: 2021-11-03T11:36:31+01:00

Ligue 1 är ligan som blandar högsta europeiska fotbollskvalitet med pulserande läktarkultur och rik historia. På speltips.se kan du ta del av speltips från ligan som innehåller storstjärnor som Neymar, Edinson Cavani och Thiago Silva.

Bettingsidor med Ligue 1

Speltips för Ligue 1

På speltips.se kan du som följare ta del av vassa speltips och analyser som våra skickliga rekare förser dig med. Ligue 1 tillhör definitivt en av Europas främsta fotbollsligor, och våra ledande skribenter punktmarkerar ligan och dukar fram betting tips och odds på daglig basis. Hos oss håller du dig ständigt uppdaterad med statistik och senaste nytt från den franska toppfotbollen.

Ligans popularitet

Ligue 1 är en av de fem största ligorna i Europa. Den främsta klubben, såväl kommersiellt som sportsligt, är Paris Saint-Germain med bland annat superstjärnan Neymar som lockar till sig mycket stort intresse. Just PSG har fått stort medieutrymme i framförallt Sverige de senaste åren, då på grund av Zlatan Ibrahimovics framgångsrika tid i klubben. Ligan är även pulserande i allra högsta grad sett ur supporterperspektiv. Tunga fajter såsom Lyon-Saint Etienne och Le Classique mellan PSG och Marseille ger extra krydda till ligan. I Sverige är det Viasat som distribuerar Ligue 1-matcherna.

Ligue 1:s historia

Ligue 1 grundades 11 september 1932 under namnet National och kom senare att byta namn till Division 1. Det namnet varade i sin tur enda fram till 2002 då ligan fick sitt nuvarande namn. Saint-Etienne är ligans mest framgångsrika klubb med 10 titlar, medan Lyon har rekordet för antal ligatitlar i rad (7 st.) Marseille är den klubb som gjort flest säsonger i Ligue 1 med hela 68 säsongers deltagande. Under andra världskriget förbjöds fotbollen av franska regeringen, vilket därmed fick konsekvensen att Ligue 1 tog några års tillfälligt uppehåll.

Så ser Ligue 1 ut idag

Idag är Ligue 1 en av Europas största och bästa ligor. På UEFA:s ligaranking placerar man sig på 5:e plats och storklubben PSG tillhör en av världens främsta, med stjärnor som Neymar, Marco Verratti, Edinson Cavani och Thiago Silva. Utöver PSG så består ligan av andra klassiska storklubbar såsom Marseille, Lyon och Monaco. Under de senaste säsongerna har PSG varit den dominerande kraften i ligan och har tagit stora steg på transfermarknaden för att befästa sin position som landets ledande fotbollsklubb.

Kommande matcher i Ligue 1