Christoffer Svensson|9 februari, 2024, 11:04

Jag väljer att spela vinnare på 5 Cassius Clay D.E. i det här loppet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Cassius Clay D.E. är en segervan herre som vunnit tio av karriärens sexton starter.

  • Cassius Clay D.E. har på slutet visat väldigt fin form.

  • Cassius Clay D.E. har lottats till ett bra startspår.

Fin kapacitet för klassen

Cassius Clay D.E. är en mycket trevlig tävlingshäst som visat hög kapacitet då han på karriärens sexton starter varit bland de tre främsta i fjorton av dessa och tagit tio segrar. Han avslutade förra året på absolut bästa sätt då han under december tog två raka segrar och imponerade då stort i den andra segern på V75 när han fick göra grovjobbet utvändigt ledaren men hade både moralen och styrkan att ändå avgöra. I senaste starten så provade man lyckan återigen på V75, men han hamnade då lite illa på det när han satt fast invändigt under lång tid och sedan när han kom ut i ett andraspår 600 meter före mål så fick han luckan först in mot upploppet och spurtade då riktigt bra som tvåa med krafter kvar över mål. Nu har man lottats till ett bättre startspår som bör göra att man inte sitter fast den här gången och den långa distansen 2640 meter är något han har visat tidigare att han klarar av.

Han sköter sin träning fortsatt fint efter det jobbet och det är en häst som tränaren Linda Persson håller väldigt högt och i denna starten så kommer kusken Stefan Persson verkligen att ge hästen chansen och då kommer vi att få se hur bra han är. Jag tycker detta ser ut som en lämplig uppgift för sexåringen och spelar vinnare utan att tveka.

Motståndet

Som vanligt på V75 så saknas det inte motstånd och jag har valt att lyfta fram en utav konkurrenterna.

4 Jacques Mearas är en välstammas herre som endast gjort elva starter i karriären trots att han är fem år, men har på dessa starter visat god kapacitet genom sex stycken segrar. Han avslutade förra året med två raka starter på V75 där han vann det första loppet enkelt efter att ha körts till ledningen efter 700 meter och sedan stannat där hela vägen in i mål. I det sista loppet för året på Solvalla så fick han en fin resa i ryggar och satte in en slutattack ute i spåren runt slutsvängen, men blev in mot upploppet störd och det var en framskjuten placering som rök då.

Han har efter det loppet fått en tävlingspaus på nästan 1.5 månad vilket kan vara ett frågetecken kring formen, men han tränar enligt stallet bra för dagen och även om han har tjänat minst pengar i det här fältet så ska han räcka långt. Han har lottats till ett bra startspår och kommer kunna få en fin resa i den främre träffen där det även finns dubbla open stretch att tillgå över upploppet på Åbytravet och den långa distansen 2640 meter bör inte vara något problem då han är stark. Segerchansen finns givetvis där även om jag tror att min vinnare blir för tuff, men om den skulle komma bort ur loppet så är Jacques Mearas den givna utmanaren.

trav, åby
|
units: 3/5 - spelstopp: 16:42
Lopp 6 på Åby
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.