Christoffer Svensson|30 januari, 2024, 13:00

Jag väljer att spela vinnare på 4 Conrads Palle i det här loppet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Conrads Palle har lottats till ett bra startspår.

  • Conrads Palle har visat en fin utvecklingskurva och håller fin form.

  • De värsta konkurrenterna har sämre startspår.

Fin utveckling

Conrads Palle började starta redan som tvååring med helt okej resultat, men det var förra året han utvecklades på ett riktigt fint sätt då han på nio starter var bland de tre främsta totalt sex gånger varav en slutade med seger. Han årsdebuterade för två veckor sedan på Solvalla och gjorde det då bra som trea efter att ha hamnat lite fel på det med först en resa utvändigt ledaren och sedan när han blev avlöst till andra par utvändigt så blev han fast där fram tills upploppet då han avslutade vasst. Denna gång startar han med ett bra startspår som han även kan utnyttja då han är kvick den första biten, men det finns startsnabba hästar runtomkring honom med och om det inte skulle bli någon ledning här så kommer han få en resa i den främre träffen.

Stallet är mycket nöjd med fyraåringens utveckling och hade vunnit senast om man valt att köra på i tredjespår istället för att sitta kvar och med den optimismen som finns inför den här starten från kusken och tränaren Markus Svedberg som säger att det här känns som en bra chans så blir jag än mer trygg i mitt val i att spela vinnare på Conrads Palle.

Motståndet

Det är flera formstarka hästar som är med i det här loppet där jag väljer att lyfta fram en av konkurrenterna.
5 Ebullient är en herre som trots att han är fem år endast gjort tio starter i karriären, men har på dessa visat god kapacitet då han varit bland de tre främsta åtta gånger varav fem stycken segrar. Han årsdebuterade på absolut bästa sätt för tre veckor sedan just på Solvalla och han tog då hand om ledningen direkt från start innan kusken valde att släppa över ledningen och det skulle visa sig vara ett vinstgivande drag. Man kom ut i andra par utvändigt runt slutsvängen och kunde sedan avsluta till en enkel seger via en bra avslutning över upploppet och han visar att han fortsatt utvecklas i rask takt.
Han har med framgångarna fått lite snabba pengar på sig och möter tuffare hästar för varje lopp som går därmed och nu när tränaren Öystein Thomssons gör resan till huvudstadsbanan en gång till med sin adept så gör han det givetvis med en god tro på sin häst, men mot ett tufft motstånd samtidigt som den korta distansen 1640 meter inte är optimalt så ser jag Ebullient främst som en platskandidat än en segerkandidat.
trav, solvalla
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:51
Lopp 10 på Solvalla
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.