Jag väljer att spela på Argentina. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Argentina har vunnit två av det tre senaste mötena mot Uruguay på hemmaplan.

  • Argentina har vunnit åtta av deras nio senaste matcher.

  • Uruguays skadeläge efter förra matchen väcker frågetecken.

  • Argentina har den bättre truppen och går in som favoriter i detta mötet.

  • Argentina är hittills obesegrade i VM-kvalet.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Argentina att vinna hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Skadefrågetecken

Mötet mellan Argentina och Uruguay blir alltid tuffa bataljer och det kan rent av bli fult spel i matcherna. Detta är två rivaliserande nationer på fotbollsplan vilket gör dessa mötena enormt sevärda. Inför mötet mot Uruguay kan vi konstatera att Argentina är en fotbollsnation som mår väldigt bra. I somras vann de Copa America för första gången sedan 1993. I det Sydamerikanska VM-kvalet har formen också varit bra för Argentina. Där är de fortsatt obesegrade efter deras nio spelade matcher. Argentina ligger för tillfället på en andra plats med nitton inspelade poäng. I första matchen denna samlingen ställdes Argentina mot Paraguay. Matchen slutade 0-0 vilket förlängde Argentinas förlustfria streak till tjugotre raka matcher. Argentina hade såklart velat få med sig mer än poäng i matchen, men i tuff bortamatch fick de nöja sig med delad poäng. Nu är fokuset istället fullt riktat på mötet mot antagonisterna Uruguay.

Uruguay är inne i en extremt tuff samling med tanke på motstånden som ska möttas. I första matchen under denna samlingen tog de hemma emot Colombia. Där även Uruguay fick nöja sig med delade poäng efter 0-0 på tavlan. Uruguay var dock det klart bättre laget och borde absolut vunnit matchen sätt till målchanserna de skapade. Största besvikelsen var dock inte resultat utan skadorna som uppstod på under matchen. Luis Suárez, Giménez, Arrascaeta och Bentancur drog alla på sig skador under matchen. Det är ytterst oklart om nån av de kan komma till spel i matchen mot Argentina.

Favoriter på hemmaplan

Det är inte vilka spelare som helst Uruguay eventuellt tappar, det går att argumentera för att det är skador på deras viktigaste spelare. Med tanke på motståndet Uruguay har kvar att möta under denna samlingen är skadorna förödande. Efter mötet med Argentina ska Uruguay åka och möta gruppledarna Brasilien vilket inte heller de blir lätt precis. Med tanke på osäkerheten kring skadeläget och hemmaplansfördel väljer jag att se Argentina som favoriter i detta mötet. 

Argentina har en något bättre trupp än Uruguay framförallt till mötet denna gången. Argentina har även på sistone klarat av Uruguay på hemmaplan på ett bra sätt. De har vunnit två av det tre senaste matcherna hemma när Uruguay varit på besök. Argentinas form är också den klanderfri med åtta segrar på deras nio senaste matcher. Uruguay kommer självklart försöka göra match av detta och det kommer bli en tuff batalj. Jag räknar dock med att Argentina sett till förutsättningarna blir numret för stora i matchen. Mitt spel blir därför att Argentina vinner detta rivalmöte!

fotboll, VM kval
|
units: 2/5 - spelstopp: 01:30
Argentina - Uruguay
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.