Joakim Östman|10 mars, 2023, 10:30

Jag väljer att spela på Real Madrid i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Real Madrid är solida bakåt och här har vi svårt att se Espanyol bryta sig igenom.

  • Real Madrid behöver studsa tillbaka efter tre segerlösa matcher. 

  • Real Madrid är starka hemma där de varit obesegrade under La Liga säsongen.

  • Real Madrid har endast släppt in åtta mål på elva hemmamatcher i La Liga.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

REAL MADRID vinner & håller nollan hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Oroväckande resultatrad?

Real Madrid får sägas var inne i en något oroväckande trend men än så länge borde man inte dra för stora växlar. Real Madrid kommer från tre segerlösa matcher, förvisso mot starkt motstånd men likväl är det inget som brukar vara signifikativt för Los Blancos.

Senast i mötet mot Real Betis lyckades inte heller Real Madrid hitta nätet trots ett spelövertag. Slutresultat skrevs därför till 0-0 och det är läge för Real Madrid att studsa tillbaka i lördagens möte mot Espanyol.

Efter att ha vunnit två raka matcher åkte Espanyol med ett högt självförtroende till bortamötet mot nykomlingarna Real Valladolid. Väl där skulle dock segersviten brytas och i vad som var en händelserik drog Real Valladolid längsta strået och vann med 2-1. 

Espanyol tappade därför gapet ner till Real Valladolid som är precis bakom dem i tabellen och i en oerhört jämn tabellbotten är varje poäng av yttersta vikt. Espanyol har från 13-plats bara två-poängs marginal ner till Almeria på första nedflyttningsplatsen och det kommer bli en strid där flera lag är inblandade.

Signifikativt för Los Blancos

Real Madrid har på sistone kommit att tappa rejält i titelstriden och avståndet upp till Barcelona är nu nio-poäng. Främsta fokuset ligger därför alltmer på att försvara Champions League titeln från ifjol.

Real Madrid fick också med sig bästa tänkbara resultat från förstamötet i England mot Liverpool i åttondelsfinalen. Real Madrid kom trots två bollars underläge till att vända och vinna med 2-5 och inför returen ska avancemanget redan vara så gott som klart.

Inför helgens ligaomgång förväntar vi oss därför ingen större rotation när Real Madrid hemma tar emot Espanyol. Detta är ett möte Real Madrid bara ska vinna och på Santiago Bernabeu är de alltid starka. I La Liga har ännu inte Real Madrid förlorat ett enda möte på Santiago Bernabeu och det är nu dags att vända den senaste tidens trend.

Signifikativt för Real Madrid är att det väldigt sällan hamnar i några längre formsvackor och när motståndet heter Espanyol förväntas en komfortabel trepoängare. Här synas därför spelet att Real Madrid vinner och det gör det utan att släppa in mål bakåt till fin fina 1.83!

fotboll, La Liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 14:00
Real Madrid - Espanyol
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.