Joakim Östman|9 maj, 2022, 15:40

Jag väljer att spela på Toronto ML i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Hemma i Scotiabank Arena är Toronto ett väldigt svårslaget lag.

  • Toronto har visat att det har en otroligt hög nivå i sig under slutspelet.

  • Jag förväntar mig att Toronto studsar tillbaka från den sämre insatsen senast i mach-fyra.

  • Toronto lyckades vända tillbaka hemmaplansfördel genom att knipa en bortaseger, här blir det därför extra viktigt att vinna hemma i Scotiabank Arena.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Komfortabel seger

Efter förlusten i match-tre var det ett pressat Tampa Bay lag som behövde studsa tillbaka i matchserien senast. Tampa Bay kom också ut stenhårt och fick en flygande start på matchen, detta efter att lagkaptenen Steven Stamkos hittat nätet redan efter en-minuts spel. Tampa Bay fortsatte också att ha spelövertaget och de tidiga målet gav onekligen hemmalaget momentum. Tampa Bay utökade ledningen kort därpå efter en turlig studs framför mål som friställde Pierre-Édouard Bellemare slottet, därifrån gjorde fransmannen inga misstag och 2-0 var ett faktum. Toronto såg något tagna på sängen ut och innan gästerna hann stoppa blödningen kom även 3-0 målet. Med det sagt hade Tampa Bay gjort tre mål på sex avslut inom loppet av matchens åtta inledande minuter. 

Toronto inledde dock mittenperioden bättre och för ett ögonblick såg bortalaget ut att vara påväg in i matchen. Likväl utökade Tampa Bay återigen ledningen efter att Jack Campbell i Toronto-målet stått för en riktig tavla. Det var givetvis ett oerhört tungt slag och när Tampa Bay även gjorde 5-0 i powerplay var matchen avgjord. Toronto gav visserligen det en chans och slutsiffrorna skrev tillslut till 7-3 där hemmalagets två sista mål skedde i öppenkasse. Matchserien är nu därför utjämnad och vi kan konstatera att vi nu är nere på bäst av tre matcher. På förhand synade vi att denna matchserien skulle bli väldigt jämn, frågan vi nu ställer oss är om Tampa Bay kan hålla kvar momentumet i match-fem eller om Toronto tillbaka på hemmaplan kan studsa tillbaka.

Studsar tillbaka

Vi kan konstatera att trots att matchserien mellan Toronto och Tampa Bay har varit jämn har egentligen ingen av det enskilda matcherna varit de. Lagen har ägt två matcher vardera och segrarna har i slutändan varit komfortabla i alla fyra mötena hittills. Det vi dock tar med oss från match-fyra senast var att matchen spelmässigt var betydligt jämnare än vad resultatet visade på. Givet att Tampa Bay vann med 7-3 var det såklart en tydlig seger målmässigt men ser vi till de underliggande siffrorna skiljde det länge inte lagen särskilt mycket åt. Likväl var det i slutändan dock en välförtjänt seger för Tampa Bay och vi ska såklart inte ta något ifrån John Coopers mannar. 

Målvaktsduellen mellan Andrej Vasilevskij och Jack Campbell var på förhand där jag ansåg att Tampa Bay hade en klar fördel. Torontos Jack Campbell har dock sett väldigt stabilt ut och fram till senaste matchen och det tycktes inte skilja målvakterna särskilt mycket fram till match-fyra. Senast hade Jack Campbell likväl en väldigt tuff match och Toronto hade behövt en betydligt bättre insats av sin målvakt om det skulle matchat Tampa Bay. Jack Campbell blev tillslut också utbytt men inför match synar jag dock att han återigen får förtroendet. För Torontos del blir det otroligt viktigt att att Jack Campbell studsar tillbaka annars kommer de få det oerhört tufft att vinna denna åttondelsfinalserien.

Trots förlusten senast för Toronto kan vi konstatera att de med en seger på det två spelade bortamötena återigen tog tillbaka hemmaplansfördelen. Som tidigare nämt är vi nu nere på bästa av tre matcher och hemmaplansfördelen är givetvis en fördel. Inför match-fem håller jag också Toronto som knappa favoriter och här synar jag därför en hemmaseger. Det är på hemmaplan man behöver vinna i ett slutspel och hemma i Scotiabank Center är Toronto starka. Jag förväntar mig också att Jack Campbell liksom hela Toronto laget kommer studsa tillbaka från den sämre insatsen senast. Givet detta ger jag Toronto goda möjligheter att vinna match-fem och här klickas därför hemmasegern till ett fint odds.

Ishockey, SHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 01:30
Toronto - Tampa Bay
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.