Daniel Jacobsson|10 juni, 2023, 09:18

Jag väljer att spela på bortalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Bernhardsson, Boateng och Frick tillbaka – samtidigt gör Ondrejka sin sista match i Elfsborgströjan den här gången.

  • AIK saknar Otieno, Björnström, Hussein som är avstängda. Sedan har också Magashy gått av träning i veckan, Durmaz skadade sig senaste matchen och det finns fortsatta frågetecken kring Guidetti och Fischer.

  • Elfsborg har gjort en otrolig vårsäsong. Vill avsluta det på bästa vis.

Flera frågetecken

Andreas Brännström var nöjd med prestationen mot Kalmar och menade att hans killar förtjänade mer än en poäng. Nu väntar nästa tuffa uppgift på Friends Arena inför en kravställande hemmapublik. Innan vårsäsongen avslutas och sammanfattas i total besvikelse skall Gnaget göra ett sista försök att ta en viktig trepoängare. Brännström sitter säkert trots den svaga starten på säsongen och kommer få tiden som krävs för att vända det här. Den tidigare Mjällby-coachen får dock ingen hjälp av skadeläget den här aftonen. AIK saknar flertalet spelare mot tabelltvåan Elfsborg under söndagen.

Alexander Milosevic har varit ett frågetecken ett tag men ser ut att återvända här. Men det är den enda glädjen AIK får inför matchen, för det saknas spelare som Otieno, Björnström och Hussein. Sedan finns det frågetecken kring Magashy, som gick av träningen i veckan, Durmaz, som skadade sig mot Kalmar och även firma Guidetti och Fischer. Tunga avbräck ifall samtliga saknas, speciellt om Gnaget fortsätter tvingas spela en startelva som är långt ifrån den som Brännström hade föredragit. Elfsborg är ett väldigt formstarkt och skickligt lag för stunden och kan mycket väl göra livet tuffare för hemmalaget på nationalarenan.

Bästa möjliga avslut

Alexander Bernhardsson återvänder till matchtruppen inför bortamötet mot AIK under söndagen. Den offensiva spetsen blir därmed ännu spetsigare och vi förväntar oss att göteborgssonen startar längst fram tillsammans med Jacob Ondrejka, som gör sin sista match i den gula tröjan för den här gången. Ungtuppen lämnar för den belgiska ligan i sommar. Jag tror att lagets formstarkaste och även poängstarkaste spelare får bästa möjliga avslut på Elfsborg-karriären för den här gången.

Känslan är att Elfsborg har ett rejält slagläge här. AIK saknar flera mycket viktiga spelare och med ett skade/avstängt-skjutet mittfält kan det gå väldigt illa. Skulle man dessutom vara på samma fart som senast, där man inte får maximalt uträttat av någonting så blir det väldigt svårt. Elfsborg är väldigt formstarka och den här matchbilden kan passa laget perfekt. Flera starka prestationer på kort tid och under vårsäsongen har man varit det laget som överraskat mest positivt. Elfsborg -0,25 klickas.

fotboll, allsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:00
AIK - Elfsborg
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.