Axel Olsson|11 mars, 2023, 12:00

Jag väljer att spela på över 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Samtliga i den offensiva fyran fick göra mål mot Betis. Pellistri och Sancho stod också för livliga inhopp.

  • Man United studsa tillbaka med en klar 4-1 seger mot Real Betis.

  • Ten Hag förväntas matcha en stark elva då det är viktiga poäng i kampen om topp 4. Samtidigt sitter de i ett bra läge inför returen mot Betis nästa vecka.

  • Southampton har släppt till många farliga målchanser under den närmaste tiden, trots att resultaten säger annat.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Man United studsa tillbaka direkt

Manchester United studsa tillbaka direkt efter storförlusten mot Liverpool. Ten Hag har varit riktigt missnöjd efter den prestationen men de höjde sig i Europa League-slutspelet mot Real Betis. Man United inledde på hemmaplan och de öppnade riktigt starkt med en 4-1 seger mot den spanska klubben. Nu sitter de i ett riktigt bra läge inför returmötet nästa vecka och kan därför lägga ännu mer fokus på helgens ligamatch. Samtliga i den offensiva fyran fick göra mål mot Betis och det var nog extra viktigt för anfallaren Weghorst. Den reslige anfallaren har jagat sitt andra mål för klubben och förhoppningsvis kan han bidra med lite mer poäng nu när han fick hitta nätet igen.

Vi förväntar oss att se en liknande startelva mot Southampton, eftersom det är viktiga poäng som står på spel i kampen om topp 4. Man United har skapat sig ett avstånd ner till de andra konkurrenterna och det är oerhört viktigt att vinna sådana här matcher för att cementera sig i toppen. Vi tror på ungefär samma elva men däremot stod både Pellestri och Sancho för livliga inhopp i senaste matchen. Möjligtvis att en av dessa kliver in från start och ersätter brassen Antony, i vilket fall som kommer offensiven se stark ut. Ten Hag vill nog gärna sätta spiken i kistan så snabbt som möjligt för att kunna göra några tidiga byten då laget är inne i en tuff matchperiod. Hemmalaget har verkligen bjudit på mål under den närmaste tiden och med Rashford i spetsen kommer det bli tufft för gästerna att hålla tätt. Undertecknad tror på minst ett par mål från hemmalagets håll när de tar sig an tabelljumbon Southampton.

Resultatet speglar inte matchbilden

Det går att diskutera ifall Southampton är påväg upp från den förödande jumboplatsen. Vissa anser att det blivit en klar förbättring sedan Selles tog över, eftersom de vunnit mot både Leicester och Chelsea. Det har absolut varit två riktigt starka segrar men resultatet har inte givit en helhetsbild av hur det egentligen sett ut. Southampton har släppt till massvis med chanser i dessa två matcherna och det har nästan varit motståndarnas oförmåga som lett till segrarna. Både Chelsea och Leicester missade flera skarpa målchanser och Southampton-försvaret såg ganska skakigt ut emellanåt.

Selles har absolut förbättrat vissa moment men i det stora hela är det inte ett pånyttfött Saints som vissa vill få det till. Offensiven är fortfarande svag och man kan inte förlita sig allt för mycket på frisparksspecialisten James Ward Prowse – de måste också kunna göra mål från öppet spel. De får förmodligen hoppas på att omställningsspelet får effekt mot Man United men det mesta talar för att det blir en tuff eftermiddag för gästernas del. Det mesta av tiden kommer att gå till att försvara och vi anser att de saknar stabiliteten för att hålla Man United borta från nätrassel.

fotboll, europa league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
USG - Malmö
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.