Joakim Östman|10 juni, 2022, 22:04

Jag väljer att spela på Tampa Bay ML i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tampa Bay har vunnit tre raka matcher och är onekligen laget i momentum.

  • Tampa Bay har varit det starkare laget i fyra av det fem spelade mötena.

  • Tampa Bay har det bättre laget och ska hållas som favoriter.

  • Oddset på 1.55 för en Tampa Bay-seger i Game 6 är spelvärt.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Nytt slutminuts-drama

Conference-finalen mellan New York Rangers och Tampa Bay vände senast återigen till Madison Square Garden där Game 5 väntade. Matchserien var utjämnad efter två raka Tampa Bay segrar och frågan var om Rangers på hemmaplan skulle studsa tillbaka. Vikten av Game 5 betydelse fick vi direkt se under den förstaperioden där båda lagen visade att det inte tänkte bjuda på något. Ett ställningskrig var vad vi fick se och trots att båda lagen vaskade fram några chanser var inga heta nog för att överlistade de båda målvakterna. Förstaperioden slutade därför mållöst i en period där vi ändå får säga att Rangers kändes något tyngre i slutändan.

Mittenperioden skulle bjuda på mer mål och Tampa Bay inledde med att hitta några chanser. Likväl var det Rangers från vad som tillsynes inte var en målchans hittade ledningsmålet. Detta efter att Ryan Lindgren som inte direkt är känd för att göra mål slängt in en puck mot mål som seglat hela vägen in i nätmaskorna. Ställningskriget fortsatte sedermera i matchen och vi gick mot periodpaus med en Rangers-ledning. Kvitteringen skulle dock komma och på ett väldigt likt sett som hemmalagets ledningsmål. Tampa Bay-backen Mikhail Sergachev slängde även han in en puck mot och med väldigt mycket trafik framför Igor Shesterkin i Rangers-målet var 1-1 ett faktum.

Med det sagt hade vi 1-1 på tavlan inför tredjeperioden och betydelsen av matchen var som tidigare nämt monumental. Vi skulle också få en väldigt dramatisk upplösning på den tredjeperioden i en period gästerna Tampa Bay styrde och ställde mycket av. Rangers kom dock till ett gyllne läge att gå upp i ledning med cirka åtta-minuter kvar av matchen. Andrei Vasilevskiy i Tampa Bay-målet som hade två tuffa inledande matcher i Madison Square Garden stod dock för makalös räddning som höll kvar likläget i matchen. Vi gick därför mot ett förlängningsavgörande men inte heller denna gången skulle det bli så. Återigen stod istället Tampa Bay för ett sent avgörande, där endast 1.50 minuter återstod av matchen när Mikhail Sergachev ännu en gång slängde in en puck mot mål som Ondrej Palat lyckades styra in till 1-2. Slutsiffrorna skulle tillslut även skrivas till 1-3 efter att Brandan Hagel gjort sista målet i öppenkasse och med det har nu Tampa Bay matchboll i Game 6.

Avgör matchserien

Med segern på bortaplan har Tampa Bay satt sig själva i ett gyllne läge för att avgöra matchserien i Game 6. Vi kan också konstatera att detta var en matchserie som Tampa Bay var favoriter till att vinna, men efter underläge med 2-0 i matcher var det likväl många som började tro att Rangers var det starkare av de två lagen. Tampa Bay har dock kommit tillbaka ruggit starkt och med tre raka segrar har det onekligen bevisat sig även i denna matchserien. Sett till hela matchserien kan vi också konstatera att enligt det underliggande siffrorna har Tampa Bay varit det bättre laget. Så var även fallet senast i Game 5 och vad som tillsynes var en jämn tillställning visade även där det underliggande siffrorna att Tampa Bay var det starkare laget.

Inför kommande Game 6 håller jag därför återigen Tampa Bay som favoriter och när de nu verkligen har växlat upp ser de ruggigt svårstoppade ut. Tampa Bay är även alltid ruggit starka hemma i Amelie Arena vilket det inte minst visade i det hittills båda hemmasegrarna i denna matchserien. Tampa Bay är också onekligen laget i momentum efter det tre senaste segrarna och iallafall jag har svårt att se att Rangers ska vända på matchserien. Tampa Bay har det starkare laget och sett till den inledande matcherna har det också varit det bättre laget i fyra av det fem mötena. Igor Shesterkin har också sett mänskligare ut i Rangers-målet det senast matcherna. Andrei Vasilevskiy i sin tur i Tampa Bay-målet har studsat tillbaka efter det två sämre insatserna i början av matchserien och i han har de återigen en matchvinnare. Givet dessa förutsättningarna ser Tampa Bay väldigt starka ut och här klickas därför hemmasegern i Game 6!

Ishockey, NHL
|
units: 3/5 - spelstopp: 02:00
Tampa Bay - New York Rangers
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.