Daniel Jacobsson|14 januari, 2022, 09:46

Jag väljer att spela på Lukaku i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • En match som passar Romelu Lukaku, dags att be om ursäkt och kliva fram.

  • Chelsea kommer vara betydligt mer framåt än senaste mötet, meddelade Tuchel på presskonferensen.

  • Lukaku är gjord för dessa matcher.

  • Lukaku har fått stort förtroende på senare tid, för att bevisa sig, och kommer starta den här matchen. Gjorde dessutom ett viktigt mål (för han själv) senast.

  • Manchester City uppges ha nya covid-19 fall. Återstår att se vilka, men är det i försvaret är det tungt. Där saknas redan Stones bland annat.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Lukaku över 0.5 skott på mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Ligatiteln mot hamnen

Manchester City har inte bara ökat tempot i sina prestationer den senaste tiden, man har också lyckats dra ifrån i täten av Premier League och är nu storfavorit att jogga hem detta den här säsongen. Jag har tidigare gått ut och sagt att det är ”klart” redan, speciellt efter deras seger mot Liverpool, Chelseas tapp av ligaledning för ett tag sedan och utmanarnas sämre form den senaste tiden. Nu är dessutom Liverpools nyckelspelare på Afrikanska mästerskapen och det påverkar ännu mer. Chelsea är gäster den här lördagsförmiddagen, men hur långt räcker man till egentligen?

Förra säsongen var Chelsea det större laget av dessa två, speciellt om man ser till inbördes möten och Manchester Citys finalförlust i Champions League. Den här säsongen var man överlägsna i det första mötet, när Chelsea inte alls kom ut på sin bästa sida i senaste mötet. Manchester City vann visserligen bara (!) med 1-0 den gången. Här lär man kontrollera en hel del boll, men jag förväntar mig samtidigt att Thomas Tuchel och Chelsea rycker upp sig.

”Vi var alldeles för passiva”

Thomas Tuchel var inte nöjd med senaste mötet mot Manchester City och tyckte att laget var alldeles för passiva då. Det blev fel, det blev en missräkning och det har Tuchel erkänt både en och en annan gång efter matchen. Nu påminns han av det första mötet för säsongen och lär göra allt för att ändra på detta. Nu kommer ändringar från det mötet och vi kan räkna med en betydligt större prestation av Chelsea den här gången. Räcker man hela vägen, eller är det Manchester City som återigen visar att man är bäst i England den här säsongen? Vi får se, men på Etihad Stadium startar en mycket spännande lördag.

Chelsea kommer till start utan de två ytterbackarna Ben Chilwell och Reece James, som fortsatt är out – där har också Andreas Christensen och Trevoh Chalobah lagts till. Det här betyder att man kommer med en start laguppställning om man ser till senaste tiden utan de två förstnämnda. Det skall till en prestation för att stå emot dagens Manchester City, men jag räknar absolut inte bort Chelsea här. Romelu Lukaku kommer användas flitigt och om Chelsea skall ta poäng här kommer mål krävas framåt. Då är Lukaku nyckeln.

fotboll, premier league
|
units: 2/5 - spelstopp: 13:30
Manchester City - Chelsea
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.