Jag väljer att spela på över 2,5 mål i matchen. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet har suttit i det sex senaste inbördes mötena.

  • Fem av Hoffenhiems sju senaste matcher har resulterat i över 2,5 mål.

  • Fyra av Kölns sju matcher i Bundesliga har gått över 2,5-linan.

  • Köln har gjort mål i alla deras matcher denna säsongen.

  • Köln stod för tre mål framåt i deras senaste match.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Över 2,5 mål i matchen hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Ligafotboll!

Bundesliga är tillbaka på fredagskvällen, Köln åker till Hoffenhiem och vill ta sin andra raka seger. Samtidigt vill hemmalaget Hoffenhiem studsa tillbaka efter deras förlust innan landslagsuppehållet. Köln har verkligen hitta tillbaka efter en svag fjolårssäsong. Köln har inlett Bundesliga säsongen på ett mycket imponerande sätt. Laget hittas efter det öppnade sju omgångarna på sjätte plats i tabellen med tolv inspelade poäng. Köln har framförallt varit ett extremt svårslaget lag. De är obesegrade i sex av deras sju spelade matcher hittills. Förlusten kom mot giganterna Bayern München där Köln faktiskt stod upp bra. Senast kom äntligen segern hemma mot Greuther Fürth efter tre raka oavgjorda resultat. Det blev aldrig något snack hemma på RheinEnergieStadion och matchen slutade 3-1.

Hoffenhiem har startat säsongen något trögt och hittas bara på en elfte plats än så länge. Ambitionerna är högre men med bara två vinster på de inledande sju matcherna finns det mer att önska från Hoffenhiem. Hoffenhiem har hittills varit väldigt ojämna i deras prestationer. Det kliver in i matchen mot Köln med bara en seger på deras fyra senaste matcher. Segern kom förvisso mot topplaget Wolfsburg, vilket säger en del om kvaliteten som finns i  Hoffenhiem.

Historien upprepas

På förhand är det två jämna lag trots att Köln startat säsongen bra mycket bättre. Det är därför svårt att sia om en favorit i detta mötet, jag riktar därför blicken mot ett överspel i denna fighten. De senaste årens möten mellan lagen har Hoffenhiem dominerat fullständigt, de kliver in i matchen med sex raka segrar mot Köln. Det som framförallt har varit signifikativt i dessa mötena är målfesterna de har blivit. Där det i Hoffenhiems sex vinster alla gånger resulterat i minst över 2,5 mål i matchen.

Kölns problem under säsongen har hittats i försvarsspelet där de släppt in mål i alla deras matcher denna säsongen. De har dock även gjort mål framåt i alla matcherna vilket ofta gör Kölns matcher väldigt sevärda. Offensiven har verkligen hittat rätt under inledningen. Det har lett till att 2,5-linan har sprängts i fyra av Kölns hittills sju spelade matcher. Mål blir det ofta även i Hoffenhiems matcher, fem av deras sju matcher har resulterat i över 2,5 mål. Sett till historien och inledningen av säsongen testar jag därför självklart spelet på över 2,5 mål i matchen även denna gången.

fotboll, Bundesliga
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:30
Hoffenhiem - Köln
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.