Match nummer 4 i ordningen väntar i den heta semifinalserien mellan Mullsjö och Falun. Falun svarade på Mullsjös fina hemmaseger och vann med stora siffror under lördagen. Nu väntar återigen en match i Nyhemshallen och där är Mullsjö ett helt annat lag än vad man visade senast i Jalas Arena. Mullsjö ställs inför en tuff utmaning där man nästan måste gå till nästa match med en seger på kontot. Underläge 3-1 i matcher inför match fem i Falun hade varit jobbigt. Mullsjö tvingade att vinna och löser målen här!

Match: Mullsjö – Falun (Svenska Superligan) | Speltips: Mullsjö ö4.5 mål | Odds: @1.77 | Units: 2/5 | Spelstopp: 19.00

Rygga till 1.77 hos Svenska Spel

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Revanschlust

Efter Mullsjös starka hemmaseger trodde jag tillsammans med majoriteten innebandyfolk att Mullsjö skulle ställa till med mer bekymmer även på bortaplan än vad man lyckades med. Falun blev för starka på hemmaplan och utskåpningen liknade mer den vinsten Mullsjö tog på hemmaplan än något annat i annan stil. Mullsjö beger sig hemåt igen och spelar återigen inför sin fantastiska hemmapublik i Nyhemshallen. Vi beger oss till skogarna och följer Mullsjös måstematch i fjärde omgången mellan lagen. 3-1 underläge hade varit game over för Mullsjö, medans 2-2 hade varit en öppen serie igen. Mullsjö behöver utnyttja revanschlusten och vända på lagets dåliga insats borta i lördags.

Falun kommer mycket medvetna om att Mullsjö är ett helt annat lag på hemmaplan. Senast laget var här blev det total överkörning och Mullsjö var bättre i 60 minuter. Falun är dock ett lag som sitter på fler spelare som kan avgöra detta än Mullsjö och även en starkare bredd. Mullsjö är det klart sämre laget på pappret men hjärtat för klubben är betydligt starkare hos MAIS. Det är lite det man går för, alla kämpar för märket och matcherna betyder mer än bara vinst för Mullsjö. Två tränare som tackar för sig och spelarna krigar för en sista lyckad säsong. Kim Ganevik har varit stekhet på hemmaplan i slutspelet och har varit Mullsjös främsta spelare tillsammans med målvakten Markus Jelsnes. Pressen finns och pressen klaras av, Mullsjö vinner hemma och tar detta till en minst 6 matchers lång serie.

Visade klassen

Falun blev överkörda, men svarade direkt – Borta i Nyhemshallen var man långt ifrån sin högsta nivå senast man gästade. Hemma i Jalas Arena svarade man direkt med att köra över Mullsjö totalt, både i mål och i spelet överlag. Falun var klasser bättre än Mullsjö i match tre och tog en 2-1 ledning i matchserien som varit så intressant och jämn hittills. Nu väntar återigen en bortamatch och självklart sitter det kvar i huvudena på Falunspelarna att det är oerhört tufft att spela på bortaplan mot Mullsjö. Falun åkte inte bara på en fin seger senast, utan man fick även ett avbräck i Johan Fahlström som skadade sig och inte finns tillgänglig i Faluns startuppställning nu. Det är inget jättetapp i slutändan, men det är en spelare från Faluns berömda förstafemma som försvinner.

8-3 senast man besökte skogen i Mullsjö, tufft då. Nu tar man nya tag och lär göra det bättre än senast. Skall man få tysta Mullsjöpubliken eller går man återigen mot en match med lika resultat i matchserien? Det återstår att se, räkna dock med en mycket känslofylld och tight match här. Mullsjö måste i princip vinna och Falun vill avgöra hemma i Jalas Arena om två dagar. Lagen kan varandra utantill nu och allt handlar om vilket lag som kommer igång bäst från start, är effektivast och framförallt håller sig borta från utvisningsbåset. Utvisningsbåset har varit ett dumt ställe för Mullsjö den här serien, Falun är mycket bra i den spelformen och har producerat mål på mål. Jämnt och tight, men Mullsjö har mycket god chans att förlänga detta!

Speltips: Mullsjö över 4.5 mål

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Mullsjö har lyckats göra 5 mål eller fler mot Falun i samtliga hemmamatcher den här säsongen.

  • Mullsjö är ett helt annat lag på hemmaplan och jag håller lagen helt jämt inför mötet.

  • Mullsjö straffade Falun hårt i Nyhemshallen senast och lyfts fram av den fina hemmapubliken.

  • Falun har ett fantastiskt anfallsspel men kan brista lite i försvaret på grund av detta ibland.

Högst odds hittar jag hos Svenska Spel som ger 1.77. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.77 hos Svenska Spel

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.