Marcus Råsberg|15 april, 2024, 09:38

Jag väljer att spela på Pittsburgh ML i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Pittsburgh har en slutspelsplats att spela för

  • Nashville är redan klara för slutspel

  • Pittsburgh har vunnit fem av sina sex senaste hemmamatcher

  • Pittsburgh har vunnit 9 av sina 10 senaste hemmamatcher mot Nashville

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Kämpar för en slutspelsplats

Inatt spelar Sidney Crosbys Pittsburgh Penguins en oerhört viktig match när Nashvill Predators gästar PPG Paints Arena. Slutspelsklara Nashville spelar sin sista match för säsongen och de kommer med största sannolikhet att möte Vancouver i första rundan av årets slutspel som startar nu i helgen. Ser vi istället till Pittsburgh så finns det fortfarande mycket att spela för inatt och det finns flertalet anledningar som talar för att de löser två poäng.

Det är oerhört tight kring strecket i Metropolitan Division och om sista Wild Card-platsen i Eastern Conference. Just nu slåss fem lag om två platser och det är oerhört jämnt. Pittsburgh har 86 poäng på 80 spelade matcher och ligger endast ett poäng bakom Philadelphia, Detroit och Washington och två poäng bakom NY Islanders. Alla dessa fem lag har chansen att ta en av de sista två slutspelsplatserna och för Pittsburghs del så behöver de vinna inatt för att fortsatt ha en rimlig chans. Det är motivation om något och upp till bevis för erfarna Pittsburgh Penguins.

Fördel head to head

Samtidigt som Pittsburgh har en slutspelsplats a kriga för så har Nashville ingenting att spela för. Det är Preds sista match för säsongen och de är redan klara för den första Wild Card-platsen i öst. Mycket handlar om att hålla sig friska och skadefria och ladda upp inför slutspelet som är runt hörnet. Även om de gärna vinner sista matchen för säsongen så kommer de inte vara lika desperata som Pittsburgh, vilket talar till hemmalagets fördel.

Pittsburgh har fin historik på hemmaplan mot just Nashville. Av de 10 senaste matcherna lagen mötts i PPG Paints Arena så har Pittsburgh vunnit 9 av dessa. Pittsburgh har dessutom fin form på hemmais just nu med vinst i fem av sina sex senaste och de får ett enormt stöd från läktarplats. Mycket talar alltså för att Sidney Crosby och hans Pittsburgh löser två poäng inatt och håller sig kvar i slutspelsstriden i öst. Jag väljer därför att placera Pittsburgh Money Line inför nattens möte.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 01:00
Pittsburgh - Nashville
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.