Två dagar har gått sedan den första semifinalen och vi laddar om inför den andra som äger rum under torsdagskvällen. Här riktar vi blickarna mot ett bidrag med goda chanser för avancemang.

Eurovision Song Contest: Semifinal 2 | Speltips: Armenien att gå till final: Ja | Odds: @1.60 | Units: 3/5 | Spelstopp: 20:00

Rygga till 1.60 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Oddsläget och främsta utmanarna

Ser man till Semifinal två är den på förhand betydligt tuffare än den första. Här finns Nederländerna, Ryssland och Sverige som på förhand är tre favoriter till att vinna hela tävlingen. Utöver det så ser vi även Schweiz, Malta och Azerbajdzjan i startfältet med bra låtar. Här återstår bara fyra platser att ta och av dessa fyra ska Armenien vara en av dessa, i alla fall sett till förhandsoddsen. Ser man till oddsen är Armeniens låt rankad som nia. De fyra största utmanarna heter Norge och Nordmakedonien som har lägre odds, samt Danmark och Albanien som har lite högre odds än Armenien.

Ser man till motståndarna så finns det faror för vissa bidrag kontra de jag ser för Armenien. Norge är den låt som ska vara bäst i sammanhanget men just det blir en nackdel för Danmark. De nordiska länderna behöver en stark låt för att hitta röster från länder utanför norden och norra centraleuropa. Armenien har jämnare resultat de senare åren och Danmarks låt är i sammanhanget svagare än Norges och jag tror därför Norge vinner mycket på det. Nordmakedonien är nästa bidrag som kan få problem. Dels är man tillbaka för första gången på ett par år, men man ska aldrig underskatta den politiska situationen bakom heller. Nyligen har man fått igenom att byta namn, det gillas såklart inte av alla och en del röster kan i värsta fall tappas där. Sista livlinan för Armenien är Albanien som i min mening har en sämre låt. Här hoppas jag min musiksmak ger mig rätt magkänsla.

Srbuk – Walking Out

Det bidraget som Armenien skickar heter Walking Out och framförs av den inhemska artisten Srbuk. Det som talar för Srbuk är att hon är en modern artist med en stil som sticker ut från massan. Det är ingen medioker poplåt utan hon kommer till tävlingen med en kraftfull modern låt med både bra tempo och stark text. Srbuk är också en kvinna som vill sticka ut. Speciellt hår och svart klädsel gör att jag har svårt att se att hon inte ska gå vidare. Att våga vara sig själv är mycket uppskattat i Eurovisionkretsar.

Vad som också talar för Armenien är att låten framförs på engelska och det är mycket sällan som en låt på ett inhemskt språk vinner Eurovision. Under 2000-talet är det bara Marija Serifovic för Serbien 2007 och Salvador Sobral för Portugal 2017 som vunnit med låtar som inte varit skrivna på engelska. Det är lättare att tala till en bredare publik om man använder ett universellt språk. Ser man exempelvis till oss som ska rösta i Sverige så tror jag Armenien får fler röster bara genom användandet av engelska, jämfört med exempelvis Albanien som sjunger på albanska.

Speltips: Armenien att gå till final: Ja

Armeniens låt bör ha goda chanser att bli topp tio i den här semifinalen och jag väljer att spela att landet kvalificerar sig för finalen på lördag. Här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Låten är oddsmässigt niondefavorit att nå finalen. Topp tio räcker för avancemang.

  • Srbuk sticker ut, både låtmässigt och utseendemässigt. Brukar vara uppskattat i Eurovisionkretsar.

  • Låten framförs på engelska, vilket ofta är en fördel för att nå en bredare publik.

Oddset 1.60 finns hos Unibet och min investering i detta spel blir 3/5 units.

Rygga till 1.60 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.