Marcus Råsberg|16 april, 2024, 09:30

Jag väljer att spela på Florida ML i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Florida har vunnit fyra raka hemmamatcher

  • Toronto har förlorat två raka matcher

  • Jakten på 70 mål för Matthews gynnar inte Leafs som lag

  • Florida har förlorat två raka mot Toronto och är ute efter revansch

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Fyra raka

Natten till onsdag har det blivit dags för rivalmöte i Atlantic Division när Florida Panthers tar emot Toronto Maple Leafs på hemmaplan i Amerant Bank Arena i Forth Lauderdale. Båda lagen är säkrade slutspelsplats och kommer hamna topp tre i divisionen. Florida har fortfarande chansen att vinna divisionen samtidigt som Toronto, garanterat, kommer hamna på en tredjeplats. Det kan mycket väl bli en jämn tillställning men jag håller hemmalaget som favoriter.

Florida har set bra ut under hela säsongen och har etablerat sig som ett topplag i ligan. De har fortfarande chansen att ta över topplaceringen i Atlantic från Boston men då måste de vinna mot Toronto. Formen hos Florida är det inget fel på och de har vunnit fyra raka hemmamatcher och samtidigt endast släppt in fyra mål sina fem senaste matcher och hållit nollan i tre av dessa. Med mer att spela för och bättre form har Florida ett mentalt övertag inför nattens match mellan rivalerna i Atlantic Division.

Störningsmoment

Auston Matthews har haft en helt fenomenal säsong sett till hans målskytte den här säsongen. Med två matcher kvar att spela har Matthews chansen att nå den magiska gränsen och gör hela 70 mål uinder en grundserie, torts att han dessutom missat en match. Detta är dock något som bevisat sig kunna påverka Toronto som lag negativt. I matchen mot Detroit gjorde han sitt 69e mål för säsongen och efter det var oerhört mycket fokus på att han skulle stänka dit sitt 70e. Det gick till och med så långt att Torontos coach Sheldon Keefe berättade för media efter matchen, som Toronto förlorade med 5-6 i sudden death, att han blev störd av det.

Samtidigt som Florida har fin form just nu så har Toronto förlorat två raka matcher och det bör även finnas en revanschlust hos Florida som förlorat två av tre matcher mot Toronto den här säsongen och dessutom två raka. Med mer motivation, bättre form, potentiellt störningsmoment hos Toronto och hemmaplansfördel så håller jag Florida som favoriter inför mötet och jag väljer att gardera mig genom att placera Florida Money Line hos Comeon inför mötet.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 01:30
Florida - Toronto
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.