Kevin Andersson|16 april, 2024, 09:30

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Vinner Canucks här så säkrar dem förstaplatsen i divisionen och kan börja rikta blicken mot slutspelet. Något dem gärna gör!

  • Calgarys skadeläge är tufft och deras försvar har inte presterat den senaste tiden.

  • Vancouvers offensiv är ett av de bästa i ligan och kommer göra livet svårt för Calgary.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Tog en ruskigt viktig seger

Canucks tog en viktig seger över Edmonton Oilers med 3-1 i deras senaste match, vilket nästan säkrade Pacific-divisionen. Conor Garland hade sju skott på mål och en assist, medan sju andra spelare hade minst en poäng i matchen. Casey DeSmith visade sig från sin bästa sida och gjorde 32 av 33 räddningar för Canucks.

Vancouver har stigit till tredje plats i NHL i mål per match med 3,55. Deras power play är elva i ligan med en framgångsgrad på 23,0%, och deras tekningsprocent ligger på tolfte plats med en vinstprocent på 51,3%.

Thatcher Demko och Casey DeSmith delar på tiden i mål, med Demko som tar majoriteten av starterna. Demko har presterat bättre än DeSmith hittills, med en 2,47 GAA jämfört med en 2,85 GAA. Demko har också en solid räddningsprocent på 91,4% medan DeSmith håller stånd med 90,0% i räddningsprocent. Totalt sett släpper Vancouver till ett genomsnitt på 29,3 skott per match, vilket rankar dem åttonde i ligan. Deras genomsnitt för insläppta mål rankas femma i NHL med 2,67.

Saknar betydelse

Även om det inte har någon betydelse hoppas Calgary på att avsluta säsongen starkt. De fördubblade sin vinstsvit till två med en seger över Arizona Coyotes efter en comeback där slutresultatet skrevs till 6-5. Nazem Kadri gjorde två mål och en assist medan Rasmus Andersson och Andrei Kuzmenko vardera hade två poäng i vinsten. Dustin Wolf gjorde 30 av 35 räddningar, men fick de räddningar som laget behövde som mest.

Som en enhet är Calgarys offensiv 15:e i ligan i skott med 31,1 och 18:e i tekning med en vinstprocent på 49,7%, men de är på en 17:e plats i gjorda mål per match med 3,07. De är också svaga i power play med en framgångsgrad på 16,2%, vilket är bra för en 29:e plats i NHL.

Defensivt rankas Flames 15:e i ligan med 29,9 skott emot per match. De är nia i box play på 81,7% och 21:a i insläppta mål per match med 3,23.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 04:00
Vancouver Canucks - Calgary Flames
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.