Daniel Jacobsson|17 juni, 2023, 12:50

Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • USG slog Union Berlin i öppningsmatchen.

  • USG har värvat starkt inför det här äventyret.

  • Ingen styrka i MFF, svag säsong och det ser ut att vara slut på framgångsrikt i år.

Stark prestation

Luka Modric. Wow, vilken spelare han är i 37 års ålder. Under semifinalen mot Nederländerna dominerade han från sin mittfältsposition och visade tillslut vägen för sitt land. Legendaren satte spiken i kistan från straffpunkten i förlängningen och tog landet till final i Nations League. Jag är en av alla som börjat räkna bort Kroatien från den absoluta toppen, något man fått bita i det sura äpplet för och det är inte riktigt tid för det ännu. Här väntar en final, en av Modrics sista (?) och det skall vara goda chanser för ytterligare en seger om ni frågar mig. Man saknar lite spets i anfallet, men mittfältet är utan dess like och försvaret håller gott.

Nu förväntas man ställas lågt mot Spanien, som är väldigt starka på bollen och det tror jag man tackar för. Att vara underdogs och kontra sönder spanjorerna blir en fin matchbild för kroaterna. Därmed lutar det också åt underspelet, för Spanien är inget lag som öser in mål på det här Kroatien. Det kommer vara väldigt svårt att ta sig förbi Modric, Kovacic och Brozovic till att börja med. Jag tror inte att avbräcket av Gvardiol spelar någon större roll i den här finalen.

Bollinnehav

Spanien lyckades avgöra mötet mot Italien sent. Det var en brakande start med två mål redan innan kvarten spelad, men sedan kontrollerade spanjorerna matchbilden och drog ner på tempot både i målskyttet och spelet med boll. Bollinnehavet är dominerande även under De La Fuentes ledning. Jag är lite förvånad över att det svänger så mycket i prestation dock, det är inte alls givet att man går ut i den här finalen och totaldominerar. Speciellt inte mot Kroatien som är väldigt tunga och kompakta. Offensiven gör också ont, där man inte kan slänga fram tillräckligt med spets just nu. Joselu avgjorde senast, 33-åringen som får ses som en latebloomer. Utöver honom litar DLF på Alvaro Morata, som inte behöver någon större beskrivning.

Underspelet i finalen är något att luta sig mot. Det blev målrika semifinaler, men den här gången lär det bli betydligt starkare försvarsspel och sådär. Det är två förbundskaptener som vill hålla tätt och spela en kontrollerande fotboll på sina olika sätt. Spanien har världens bästa Rodri, ungtuppen Gavi och Mikel Merino på mittfältet – tre bollskickliga spelare som ligger bakom underspelet den här aftonen. Det finns inga anfallare att lita på när det kommer till att förstöra ett underspel här.

fotboll, nations league
|
units: 4/5 - spelstopp: 20:45
Kroatien - Spanien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.