Speltips:

Jag väljer att spela 1X. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Spela här på:

1X hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 31/10 kl 23.30

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Craftstaden har stått för riktigt bra prestationer och varit nära att ta poäng mot flera topplag

  • Nykvarn kommer senast från ett riktigt bottennapp när man förlorade mot Fagerhult Habo med 2–9

  • Craftstaden vann förra matchen mot topplaget Lindås Rasta – två välbehövliga poäng och en rejäl dos av självförtroende

  • Craftstaden har hemmaplansfördel och kan ta viktiga poäng för att sedan ta sig över nedre kvalstrecket

Bra prestationer men uteblivna poäng

Craftstaden är inte alls det laget man varit, det ska inte kringgå. Man har tappat flera spelare till SSL och urholkats vilket medfört att flera tippat laget i botten av tabellen inför säsongen, en placering man nu innehar. På fem omgångar har man skrapat ihop två poäng och det är inget drömfacit, men tittar man prestationsmässigt så ljuger tabellen. Faktum är att laget har mött flera topplag och varit nära att ta poäng av både Karlstad och Örebro, två lag som absolut kommer att vara med och aspirera på en SSL-plats till vårkanten. I senaste matchen tog man även sina första poäng för säsongen när man vann i förlängningen mot förra årets SSL-lag, Lindås Rasta. Trots tabellplaceringen tycker jag ändå att Craftstaden ska vara nöjda med det man presterat under säsongsinledningen.

Dagens motstånd är Nykvarn, en klubb som har en tradition av att vara en av Sveriges största plantskolor och klubben fostrar flera duktiga innebandyspelare år efter år från varje årskull. Laget består till ungefär 50% av 19- till 20-åringar och man har flera unga spelare. Starten på serien får ändå anses okej för att vara nykomling. Laget finns för närvarande på en sjätteplats i tabellen och man har tagit poäng i tre av fem matcher. Jag tror Nykvarn kan få det svårare på längre sikt och jag har svårt att se att laget befinner sig på samma plats i tabellen nu som man kommer att göra i slutet av säsongen men att laget stått för en fin inledning är inget att sticka under stolen med.

Blek insats senast

Här tror jag garanterat att Craftstaden har en rimlig chans att kunna ta sina första poäng på hemmaplan för säsongen. Prestationerna har varit riktiga bra i nästan alla fem matcher man spelat förutom att poängen inte trillat in.

Senast mot Lindås Rasta tog man en imponerande och viktig tvåpoängare som blir en extra kick med självförtroende för spelarna. Tabellen ljuger en aning kan jag tycka och Craftstaden har garanterat potential att klättra flera placeringar. Här möter man nykomlingen Nykvarn som senast kommer från en riktigt blek insats i mötet mot Fagerhult Habo med 2–9. Dubbelchansen 1X testas till 1.86.

Speltips.se ger tipset:

1X hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 31/10 kl 23.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.