Joakim Östman|31 januari, 2022, 13:56

Jag väljer att spela på Uruguay och över 5 hörnor i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Uruguay fick en smakstart efter tränarskiftet och vann senast.

  • Uruguay är fortsatt i stort behov av att ta trepoängare.

  • Venezuela är så gott som avhängda i kvalet.

  • Venezuela har förlorat tre av deras fyra senaste matcher.

  • Det fem senaste inbördes mötena har alla resulterat i över fem hörnor.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Uruguay & över 5 hörnor hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Oerhört jämt

Att det Sydamerikanska VM-kvalet kommer bjuda på ett högdramatiskt slut är det inget snack om. Med tre omgångar kvar skiljer de endast fem poäng mellan Peru på fjärdeplatsen och Bolivia på åttondeplatsen. Det kommer att bli en härlig duell mellan fem nationer om det sista två platserna till VM och varje poäng är av yttersta vikt. En nation som inte kommer vara med i slutracet är Venezuela som just nu är tabelljumbo i detta kval. Med enbart tio inspelade poäng hittills under VM-kvalet har deras resa varit allt annat än önskvärd. Likväl lyckades Venezuela knipa alla tre poängen senast när de på hemmaplan slog Bolivia övertygande med 4-1. Tyvärr för Venezuela kom den eventuella uppryckningen för sent och det är hedern de nu får spela för i kvalets tre sista omgångar.

För Uruguay kommer kvalets sista omgångar vara av yttersta vikt med nitton inspelade poäng har de den sista platsen för fortsatt kvalspel mot VM. Efter en tung period studsade Uruguay tillbaka senast och tog tre poäng under nya förbundskaptenen Diego Alonso. Uruguay är givetvis sett till truppen en nation som ska lösa en VM-biljett men likväl har de satt sig i en knepig situation. Uruguay avslutar dock VM-kvalet med att möta Venezuela, Peru och Chile vilket är tre matcher de går in som favoriter i. Jag med flera förväntar oss därför att när vi summerar det sydamerikanska VM-kvalet kommer Uruguay ha spelat till sig en VM-biljett.

Tre poäng ett måste

För Uruguay finns det inget annat än att ta tre poäng i mötet mot Venezuela och på hemmaplan är de givetvis stora-favoriter till att göra just det. Uruguay har inte längre några marginaler att spela på och segern senast var oerhört viktig. Inte bara för det tre poängen utan även med tanke på tränarskiftet förre matchen. Här förväntar jag mig därför att återigen få se ett starkt Uruguay och sett till truppens kvalitet är detta en match de bara ska städa av. Visserligen visade Venezuela även de senast att det finns kvalitet i deras trupp, men här har jag ändå svårt att se gästerna störa med tanke på vad som står på spel för hemmanationen.

Även oddsbolagen håller Uruguay som givna favoriter och enbart spel på hemmasegern ger jag därför inte mycket värde för. Jag väljer därför att krydda spelet på Uruguaysegern med att det även blir över fem hörnor i matchen. Spelet på över fem hörnor har suttit i det fem senaste inbördes mötena och i VM-kvalets första möte lagen mellan resulterade matchen i fjorton hörnor. Jag förväntar mig att Uruguay efter smakstarten med tränarskiftet senast kommer att lösa tre poäng i detta mötet. Uruguay truppen är helt enkelt för stark och med tanke på att Venezuela inte har en VM-biljett att spela för längre tar de tre poäng här. Givet dessa förutsättningarna klickas över fem hörnor i matchen och en hemmaseger till ett mycket spelvärt odds!

fotboll, VM Kval
|
units: 3/5 - spelstopp: 00:00
Uruguay - Venezuela
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.