Svenska Superligan är här och det är damernas liga som startar först. Regerande mästarna Täby åker till Värmland och gästar Karlstad. En match där de regerande mästarna är storfavoriter. Vi plockar ett spel från den första perioden här!

Match: Karlstad – Täby (Svenska Superligan, dam) | Speltips: Täby -0,5 1:a perioden | Odds: @1.64 | Units: 2/5 | Spelstopp: 19:00

Rygga till 1.64 hos Svenska Spel

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Säsongspremiär

Nu är det äntligen dags att teka igång innebandysäsongen 19/20. Damernas Svenska Superligan är först ut på svensk mark, då herrarnas liga startar under nästa vecka. Under fjolårssäsongen fanns det två lag som slogs om guldet, fram tills slutspelet, där de Täby tog stafettpinnen efter att ha slagit ut förhandsfavoriten IKSU i semifinal. Inför finalen var det återigen ett Täby som stod som underdogs mot ett på pappret starkare KAIS Mora. Täby skrällde sig igenom hela säsongen, fram till en SM-final, där man också skulle ta klubbens första SM-titel någonsin.

Nu laddar Täby, Mora och IKSU tillsammans med resterande lag för ytterligare en säsong. Tro det eller ej, men det är återigen IKSU samt Mora som har favoritskapet. Blir det en ny skräll, eller håller dessa två giganter hela vägen ut den här säsongen? Det återstår att se, vi har en mycket spännande och rolig säsong framför oss. Damernas Superliga har Nacka Wallenstam och Skoghall som nykomlingar, två lag som kommer att få det mycket tufft under säsongen.

Jag ger mig på en tippning av damernas Svenska Superligan:

 1. IKSU
 2. Täby
 3. KAIS Mora
 4. Endre
 5. Pixbo
 6. Rönnby
 7. Sirius
 8. Dalen
 9. Malmö
 10. Jönköping
 11. Warberg
 12. Karlstad
 13. Nacka
 14. Skoghall

Klassen bättre

Då var det dags – den första matchen i damernas Svenska Superligan skall spelas. Vi hämtar ett spel, där vi tror att regerande mästarna Täby leder redan efter första perioden. Täby är några klasser, om inte flera klasser, bättre än Karlstad och det kan bli en behaglig och kul premiär. Täby har tappat lagkapten Stålhult från förra säsongen, som enligt Täby själva är ett tapp omöjligt att ersätta. Jag tror dock inte att detta tappet skall påverka lagets säsong, utan tror nästan att man blir starkare av det. Att fler skall behöva fylla den luckan och ta större ansvar och några betydligt större roller i laget är bra.

Täby som redan sitter inne på spelare som Moa Tschöp, Ranja Varli och Matilda Sjödin. Tre spelare som var mycket bra i fjolårets SM-final. Dessa tre plus några till är dom som skall göra det för Täby i år. Man har en mycket intressant och stark trupp på pappret och får man det att funka kan man återigen bli ett hot. Jag tippar Täby som tvåa i år, några poäng och klasser bakom suveräna IKSU.

Karlstad kan få en tuff säsong i år. Truppen är betydligt sämre än Täby, men också många andra lag i serien. Jag tror inte man når slutspel, utan närmare mark är att slåss med Värmlandskollegan Skoghall i botten. I premiären väntar hemmaplan, vilket kommer hjälpa lite, men jag tror inte man rår på Täby. Täby har slagit Karlstad i flertalet raka matcher. Förra säsongen slutade matcherna 6-5 Täby på deras hemmaplan och när det var match i Värmland stod Täby segrande efter resultatet 5-8.

Speltips: Täby -0,5 – 1:a perioden

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

 • Täby är regerande mästare och skall vara klasser bättre än Karlstad även i år.

 • Moa Tschöp är en mycket avgörande spelare. Sveriges, och kanske världens, bästa back just nu.

 • Spelet sitter i tre raka matcher mellan lagen.

 • Senaste säsongen vann Täby med 6-5 hemma och 8-5 på bortaplan.

 • Täby har flertalet raka segrar mot Karlstad.

Högst odds hittade jag 19/9 kl 12:00 hos Svenska Spel som ger 1.64. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.64 hos Svenska Spel

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.