Joakim Östman|21 januari, 2022, 10:46

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i fyra av det fem senaste inbördes mötena.

  • Spelet sitter i Valencias sju senaste La Liga matcher.

  • Spelet sitter i tre av Atletico Madrids fyra senaste La Liga matcher.

  • Atletico Madrid har gjort mål i 89% av deras hemmamatcher i La Liga.

  • Valencia har gjort mål i 80% av deras bortamatcher i La Liga.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör mål hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Oroväckande form

Atletico Madrid återvänder till ligaspelet efter nästan två veckors frånvaro på grund av olika cupspel. Spelet dessförinnan i La Liga har varit allt annat en önskvärt på senare tid och formen är klart oroväckande hos de regerande mästarna. Atletico Madrid har endast lyckats ta fyra poäng på deras fem senaste matcher i La Liga och en titelstrid är med detta bara att glömma. Poängtappen gör att vi endast hittar Atletico Madrid på en fjärdeplats, med det ser även en Champions League plats nästa säsong ut att vara i farozonen. Likväl har Atletico Madrid tillsammans med Real Madrid det starkaste trupperna i Spanien, med de sagt blir jag mycket förvånad om de i slutändan bränner en topp-4 plats.

För Valencia blev det delade poäng under veckoomgången i La Liga när de tog sig an Sevilla på hemmaplan. Vi kan summera den matchen som hyfsat händelsefattig och sett till chanser var det inte mycket att hurra för i 1-1 matchen på Mestalla. Givetvis är dock en poäng mot ligatvåan Sevilla ett bra resultat för Valencia och här har de något att bygga vidare på. Säsongen har varit mycket upp och ner vilket Valencias niondeplats i tabellen visar på. Valencia är ändå i högsta grad med och utmanar om europaplatserna till nästkommande säsongen, skulle en sådan framgång uppnås hade det fått ses som en lyckad första säsong för Pepe Bordalas Valencia.

Bjudodds

Inför mötet på Wanda Metropolitano kan vi konstatera att det är hemmalaget Atletico Madrid som är i mest behov av ett bra resultat. Det senaste veckornas cupspel har likt ligaspelet varit allt annat än en framgång och tränare Diego Simeone börjar få allt mer kritiska röster mot sig. I bortalägret kan vi konstatera att att Valencia till skillnad från Atletico Madrid avancerade vidare till kvartsfinalerna av Copa Del Rey. Formmässigt kan vi även konstatera att Valencia är i bättre slag än Atletico Madrid, likväl på hemmaplan måste de regerande mästarna alltid ses som något utav en favorit. Likväl ett spel på hemmasegern är inget jag kan stå bakom sett till den sensate tidens usla prestationer av Atletico Madrid.

Målmarknaden lockar istället mig och då att båda lagen gör mål i detta mötet. Första mötet under säsongen slutade 3-3 i en galen match på Mestalla och mål åt båda hållen brukar dessa mötena bjuda på. I hela fyra av det fem senaste inbördes mötena har vi fått se båda lagen gör mål och detta är lag som oftast hittar nätet. Atletico Madrid har gjort mål i 89% av deras hemmamatcher, medans Valencia har hittat nätet i 80% av deras bortamatcher under La Liga säsongen. Vi kan även konstatera att Valencias sju senaste La Liga matcher har slutat med att båda lagen gjort mål. Jag synar därför att vi får se mål åt båda hållen på Wanda Metropolitano under lördagskvällen, till ett grymt odds!

fotboll, La Liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Atletico Madrid - Valencia
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.