Stormöte i Mölnlycke under tisdagen, Pixbo gästas av serieledarna och regerande mästarna Storvreta. Lagen möts för tredje gången denna säsong och har hittills vunnit varsitt möte. Vinsterna har kommit för hemmalaget i de tidigare matcherna, Pixbo har dock gjort två väldigt starka matcher. Storvinst hemma och sudden-förlust i Uppsala. Risken är hög att vi bjuds på ytterligare en match där underhållningen är stor!

Match: Pixbo – Storvreta (Svenska Superligan) | Speltips: Över 2.5 mål – period 1 | Odds: @1.69 | Units: 4/5 | Spelbolag: Svenska Spel | Spelstopp: 18.30

Hotat Pixbo

Pixbo behöver poäng i kampen om slutspel och är just nu delad åtta poängmässigt med en match mindre spelad. Pixbo möter dock serieettan och regerande mästarna Storvreta under tisdagen, en väldigt tuff uppgift att knipa tre poäng i. Men ingenting är omöjligt för Pixbo, man har redan denna säsongen visat att man kan slå Storvreta i Wallenstamshallen. Lagen möttes i omgång två, där slutade det med storseger för Pixbo efter att Storvreta inte alls var med i matchen.

Det lär inte bli samma utklassning denna gång, motståndarna från Uppsala har verkligen ryckt upp sig och hittat en stabil form. Pixbo har blandat och gett hela säsongen, man ligger på en mycket hotad åttonde plats, vilket också är den sista slutspelsplatsen. Pixbo behöver få med sig ett bra resultat här. Det är ingen enkel uppgift på förhand, men man har iallafall med sig ett gott självförtroende ifrån senaste matchen när man slog Dalen borta i sudden. Spelet jag lägger är överspel i första perioden som har suttit i de två tidigare matcherna den här säsongen lagen emellan.

  • Pixbo – Storvreta 9-3 (4-2 efter första perioden)
  • Storvreta – Pixbo 7-6sd (2-2 efter första perioden)

Fem poäng försprång

Storvreta bara fortsätter att imponera och har nu 14 raka utan förlust. Senaste gången laget förlorade var 12 oktober, mot rivalen IBF Falun på bortaplan. Det är den senaste förlusten och en av endast två förluster den här säsongen. Den andra kom mot kommande motståndare Pixbo i andra omgången. Storvreta är regerande mästare och har visat bra takter för att hota om guldet även i år. Vinsten och vändningen mot Falun för två matcher sedan säger det mesta trots att man hade lite flyt med flera domslut i matchen. Man är 5 poäng före Falun i tabellen i skrivande stund och går med stormsteg mot att vinna grundserien.

Pixbo väntar återigen i Wallenstamshallen, senaste matchen där är en match Storvreta snabbt ville glömma. 9-3 i säsongens andra match och det såg inte alls bra ut. Det har gått ett tag sedan dess och man har hunnit vinna mot Pixbo efter det på hemmaplan. Man har som sagt 14 raka segrar och det är näst intill omöjligt att slå laget just nu. Pixbo har gjort det och vet hur man gör, men frågan är om inte Storvreta blir för starka ytterligare en gång. Albin Sjögren är lagets stora poängkung och har startat jakten på Faluns Galante-Carlström. Han är nu bara en poäng bakom efter 4 poäng i förra matchen mot Dalen. Många spelare med en bra form i Storvreta, vilket kan bli avgörande. Spelet sitter i 17 av Storvretas 20 matcher.

Speltips: Över 2.5 mål – period 1

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i lagens två möten den här säsongen.

  • Spelet sitter i 17 av Storvretas 20 matcher.

  • Spelet sitter i 16 av Pixbos 19 matcher.

  • Storvreta besitter en makalös form och Pixbo måste vinna för att hålla i slutspelsplatsen. Lagen kommer gå för det!

Högst odds hittar jag hos Svenska Spel som ger 1.60. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Rygga till 1.60 hos Svenska Spel

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.