Speltips:

Jag väljer att spela på att Columbus Blue Jackets vinner den här matchen. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 21/1 kl 17.40

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Columbus Blue Jackets har vunnit sju av sina åtta senaste matcher.

  • Columbus Blue Jackets har vunnit fem raka matcher.

  • Columbus har vunnit tre raka hemmamatcher.

  • Winnipeg Jets har förlorat fyra av sina fem senaste matcher.

  • Winnipeg Jets har förlorat sina två senaste bortamatcher.

Oliver Bjorkstrand med i målprotokollet direkt

Blue Jackets tog sin femte raka seger och har nu tagit poäng i 19 av sina 21 senaste matcher efter att ha vunnit med 2-1 över New York Rangers under natten till måndag i Madison Square Garden. Matchen bjöd inte på speciellt mycket vad det gäller målchanser i den första perioden men Rangers skulle ta en 1-0 ledning lite turligt. Dubois klubba bröts när han försökte slå en pass i slutet av ett power play och pucken gick till Jacob Trouba som försökte slå en långpass till Brady Skjei när han åkte ut ur boxen. Passen var för hård för honom men gick hela vägen ner i hörnet där Kivlenieks inte kunde ta den och Skjei plockade upp den lösa pucken och slog till på ett in bakom CBJ målvakten med 1:37 kvar i den första perioden.

Förutom det insläppa målet så var Kivlenieks väldigt stabil i sin NHL-debut när han stod för 31 räddningar och höll nollan i två av tre perioder.

På andra sidan isen så var Rangers oerhört duktiga på att försvara runt Shesterkin och gjorde det svårt för Blue Jackets att komma till några direkta målchanser under främst den andra perioden. I den tredje perioden skulle Blue Jackets göra kvitteringen efter 6:08 spelade genom Oliver Bjorkstrand som spelade sin första match efter skadan. Han var dock inte färdig där utan han skulle också göra 2-1 med 26.5 sekunder kvar av matchen. Vinsten innebar Columbus 15:e seger på de 21 senaste matcherna.

Öppnade trögt för andra matchen i rad

Det ska sägas att Winnipeg spelar en match innan den här och informationen jag refererar till är från den senaste matchen som spelats.

I det andra mötet mellan Winnipeg Jets och Chicago Blackhawks så var det Robin Lehner som var skillnaden. Jets avlossade 38 skott på Blackhawks målvakt varav 13 kom i power play men trots det förlorade man med 5-2 under natten till måndag. Mark Scheifele och Patrik Laine gjorde Winnipegs mål och man är nu 25-20-4 den här säsongen och är fortsatt tre poäng från en wildcard plats i Western Conference. Winnipeg gick 0 för fem i power play.

Chicago öppnade målskyttet efter 2:54 spelade i den första perioden. Hawks forwarden Alex Nylander tog emot en pass av Erik Gustafsson innan han rundade Hellebuyck och slog in pucken för 1-0. Chicago skulle göra 2-0 efter 14:11 spelade när Gustafsson avlossade ett vristskott som gick förbi en hel del spelare innan den letade sig in i mål. För andra matchen i rad så startade Winnipeg oerhört trögt.

Sent in i den första perioden så hände något olyckligt för Jets när Adam Lowry åkte på en sen tackling av Drake Caggiula och åkte på en överkroppsskada. Lowry återvände inte till matchen och i nuläget är statusen oklar.

Hursomhelst så hade Winnipeg en hel del chanser i den andra perioden tack vare fyra power plays men gång på gång så skulle Lehner hålla pucken ur nät. Dock skulle Mark Scheifele göra Winnipegs första mål sent in i den andra perioden när han slog in en retur på Nikolaj Ehlers skott.

I den tredje perioden skulle Blackhawks ta tillbaka en tvåmålsledning. Kirby Dach slog till men skottet räddades men där fanns David Kampf som skyfflade in 3-1 för hemmalaget. Efter 14:14 spelade så skulle Patrick Kane bli den 90:e spelaren i NHL:s historia att stå för 1 000 poäng i karriären när han assisterade Brandon Saad´s mål som innebar 4-1. Winnipeg gjorde 4-2 med 2:09 kvar av matchen men Dominik Kubalik skulle få det sista ordet när han lade in pucken i öppet mål i slutsekunderna för att fastställa slutresultatet 5-2.

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 21/1 kl 17.40

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.