Axel Olsson|23 oktober, 2022, 16:57

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Värnamo har löst BLGM-spelet i åtta av deras tio senaste ligamatcher.

  • Antonsson fortsätter att ösa in mål för nykomlingen Värnamo. Han står på makalösa 19 ligamål.

  • BLGM-spelet har också suttit i åtta av Norrköpings tio senaste ligamatcher.

  • Norrköpings spel har inte fungerat men de besitter fortfarande kvalitet i offensiven med trion Levi, Nyman och Sigurdsson.

  • Värnamo har fem segrar i deras sju senaste ligamatcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Värnamo imponerar

IFK Värnamo har varit en frisk fläkt i Allsvenskan 2022. Nykomlingen har visat att de hör hemma på den här nivån och stått för en riktigt stark säsong som betyder att de spelar i Allsvenskan även nästa år. Med tre omgångar kvar att spela befinner sig laget på en tiondeplats med nio poäng ner till kvalplacerade Degerfors. De har stått för flera riktigt starka prestationer på sistone där vi kan räkna det till fem segrar i deras sju senaste.

En stark avslutning som inneburit att Värnamo inte behövt oroa sig för någon eventuell bottenstrid. Den uppåtgående formkurvan kom lägligt och nu kan Värnamo spela utan någon som helst press i de sista omgångarna. Anfallsstjärnan Marcus Antonsson är värd att nämnas – han har stått för en makalös säsong med 19 ligamål hittills. Det är endast Jeremejeff som gjort fler mål i hela Allsvenskan och då ska det tilläggas att han spelar i ett topplag jämfört med Antonsson. Ett sådan målfacit för en nykomling är extremt starkt och han är möjligtvis den spelaren som betytt mest för sitt lag i hela Allsvenskan den här säsongen. BLGM-spelet har suttit i åtta av deras tio senaste matcher och det kommer bli tufft för Norrköping att hålla Värnamo borta från målprotokollet.

Mål görs trots svagt spel

Gästande Norrköping har också mycket kvalitet i offensiven, men här är det fördelat på fler spelare. Med en fronttrio som Levi, Nyman och Sigurdsson borde Norrköping befinna sig betydligt högre upp i tabellen. Peking har inte fått spelet att stämma under stora delar av den här säsongen och vi har bara fått se få ljusglimtar av vad de kan uträtta när det väl fungerar.

Det har gått så pass dåligt att Norrköping befinner sig sex poäng ifrån kvalplacerade Degerfors, alltså är inte kontraktet helt säkrat ännu. Norrköping behöver några poäng till och därmed gäller det att inte slappna av i de resterande omgångarna. Norrköping kommer senast ifrån en trygg 2-0 seger mot Helsingborg och trots en svag poängproduktion har det fortfarande bjudits på mål från deras sida. BLGM-spelet har suttit i åtta av deras tio senaste ligamatcher och vi förväntar oss ännu en böljande matchbild. Sigurdsson var på bänken senast men islänningen förväntas vara tillbaka i startelvan mot Värnamo. Det är en spelare som håller nivån för att spela i en klart bättre liga. Värnamo får se upp med gästernas fronttrio!

fotboll, Allsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Värnamo - Norrköping
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.