Erik Norin|24 januari, 2023, 12:00

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Mora har bäst form i ligan senaste tio matcherna.

  • AIK har haft det tufft på bortaplan och endast slagit lag från den nedre halvan av tabellen.

  • Moras förstakedja är glödhet för tillfället och har varit tungan på vågen i många matcher senaste tiden.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Mora & Ö 3,5 mål Ink ÖT hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Glödhet förstaline

Moras förstalina med Fabian Ilestedt, Daniel Ljunggren och Johan Persson är för tillfället totalt glödheta och har gjort ofantligt mycket poäng under de senaste snart 15 matcherna. Hetast av alla är Johan Persson som nu gjort poäng i 13 raka matcher, där han dessutom mäktat med 16 mål. Samtidigt så har man dessutom hittat en het andrakedja som sprutar in poäng vilket för tillfället gör Mora till ett lag som är väldigt jobbiga att möta. Special teams gör man det också bra i och att sitta utvisad för mycket mot Mora är livsfarligt då deras powerplay är sylvasst.

Detta har gjort att Mora tagit poäng i elva raka matcher för tillfället och att man dessutom vunnit nio av dessa matcher. Ser man till de senaste 15 matcherna löser man vårt spel vid nio tillfällen och det är bara i en av dessa matcher som det gått under 3,5 mål. Vilket gör att den delen av spelet får ses som väldigt lättpasserad. Moras form tror jag till sist blir det avgörande. Senaste 10 matcherna har man tagit flest poäng av samtliga lag i ligan, vilket inte säger lite.

Hur imponerande är egentligen bortatrenden?

AIK hade under en längre tid mycket svårt att vinna på bortaplan och stod för bara fem bortamatcher sedan på endast fyra inspelade poäng på resande fot. Nu har den trenden förändrats och man har senaste fem bortamatcherna tagit fyra segrar. Detta dock mot Tingsryd, Almtuna, Kristianstad och Västervik. Fyra lag från de nedre regionerna i ligan, vilket gör att siffrorna kanske är bättre än vad prestationen egentligen är. Nu väntar topplaget Mora, vilket är en helt annan uppgift och då tror jag inte man mäktar med att ta med sig mer än en poäng hem till Stockholm.

AIK har heller inte samma topp vad gäller sina spetsspelare och heller inte samma glödheta form bland spetsspelarna. Jag tror det blir avgörande till slut. Spelare som Richard Gynge, Daniel Muzito Bagenda och Adam Rockwood producerar dock poäng kontinuerligt och AIK kommer definitivt att göra mål här, så pass bra är självförtroendet och även formen hos laget.

ishockey, hockeyallsvenskan
|
units: 3/5 - spelstopp: 19:00
Mora - AIK
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.