Joakim Östman|24 november, 2022, 14:35

Jag väljer att spela på att Ecuador gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Ecuador imponerade i öppningsmatchen där Qatar besegrades med 2-0.

  • Ecuador gjorde näst flest mål tillsammans med Argentina i det sydamerikanska kvalet.

  • Enner Valencia klev av skadad i öppningsmatchen men förväntas var redo för spel.

  • Ecuador är ett underskattat lag och var en av det sydamerikanska kvalets mest positiva överraskningar. 

  • Nederländerna vann öppningsmatchen mot Senegal utan att imponera märkbart.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Trepoängare in på kontot

Nederländernas gick upp mot Sengal i öppningsmötet och Louis Van Gaal mannar behövde visa tålamod i en match som såg ut att sluta mållöst. I en låst tillställning skulle vi behöva vänta tills den 84 minuten innan superlöftet Cody Gakpo satte 1-0 och med målet säkrades premiärsegern. Nederländerna utökade sedan även segersiffrorna till 2-0 i slutskedet av matchen när Davy Klassen satte spiken i kistan. Nederländerna fick därför en perfekt start på turneringen och även fast spelet inte stämde till 100 procent löste gruppfavoriten uppgiften.

Ecuador i sin tur öppnade upp VM-turneringen med mötet mot Qatar där anfallaren Enner Valencia skulle stå för showen. Enner Valencia stod för båda målen i matchen och mot ett väldigt blekt Qatar hade inte Ecuador några som helst problem att vinna komfortabelt. Ecuador visade direkt att de kommer vara med och utmana om avancemanget i gruppen och tre poäng i öppningsmatchen gör att förutsättningarna ser väldigt lovande ut. Enner Valencia som klev av matchen skadad i den andra halvleken förväntas även vara redo igen vilket såklart är av yttersta vikt för Ecuador.

Ska inte underskattas 

Tittar vi närmre på förutsättningarna i Grupp A fick som tidigare nämt Nederländerna och Ecuador en drömstart. Nederländerna ska således fortsatt ses som favoriter till gruppsegern men duellen om andra avancemang platsen känns väldigt oviss. Vi kan redan nu i princip utesluta Qatar som såg extremt bleka ut och troligtvis kommer Ecuador och Senegal göra upp om andraplatsen. Blickar vi mot gruppspelets andra match mellan Nederländerna – Ecuador innebär en seger här nästintill ett säkrat avancemang. Nederländerna kliver in med favoritskapet men Ecuador är ett lag som inte ska underskattas. Ecuador var en av det mest positiva överraskningarna i det sydamerikanska kvalet där de bland annat tog poäng mot både Brasilien och Argentina.

Ecuador visade även kvaliteten i öppningsmatchen på turneringen och även fast vi håller Nederländerna som favoriter utesluter vi inte att Ecuador kan överraska. VM-turneringen hittills har onekligen visat att favoritskap på förhand inte betyder särskilt mycket och givet det synar vi att Ecuador gör mål i matchen. Ecuador är offensivt starka och blickar vi tillbaka på det sydamerikanska kvalet gjorde de tillsammans med Argentina näst flest mål i kvalet. I Enner Valencia har även Ecuador en striker som inte behöver mycket för att hitta nätet vilket han visade i öppningsmatchen. Givet förutsättningarna varnar vi för en skräll i detta mötet och här synas att Ecuador gör mål i matchen till fina 1.68!

fotboll, VM
|
units: 2/5 - spelstopp: 17:00
Nederländerna - Ecuador
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.