Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Örebro gjorde fjärde flest mål i grundserien.

  • Växjö gjorde femte flest mål i grundserien.

  • Örebro saknar två viktiga defensiva kuggar.

  • Örebros förstakedja har varit lysande i slutspelet och Rodrigo Abols leder slutspelets poängliga.

  • Växjö löste vårt spel i tre av fyra matcher i matchserien mot Färjestad. Dags för en målrik match även här?

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Över 4.5 mål hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Saknar två defensiva kuggar

I första matchen tappade Örebro defensivt skicklige centern Robert Leino och inför den här matchen så har backen Stefan Warg stängts av efter en märklig pååkning av domaren i match två. Två av lagets viktigaste kuggar i defensiven och jag tror det kan öppna upp lite extra för Växjö i vissa byten. Inte minst innebär det att man måste fylla på med mindre rutinerade spelare på dessa spelares positioner och tappar bredd i tredje och fjärdefemmorna. Kan bli vanskligt mot ett Växjö med stor bredd.

Offensivt så har dock Örebro visat att man är att räkna med och mot Leksands så löste sig spelet i två matcher, där Örebro fullständigt pulveriserade Leksand med 6-1 respektive 7-1. Offensiva kvaliteterna finns där och förstakedjan med Borna Rendulic, Rodrigo Abols och Robin Kovacs får ses som slutspelets bästa offensiva kedja hittills. Rodrigo Abols leder dessutom slutspelets poängliga med imponerande tio gjorda poäng så här långt. Som lag är man också skickliga på att göra mål, vilket man visade under grundserien där endast tre lag gjorde fler mål framåt än vad Örebro mäktade med.

Offensiva bredden – Växjös nyckel

Det har varit två matcher som gått under linan mellan lagen hittills och Växjö var det laget som släppte in minst mål i grundserien. I slutspelet så löste sig dock överspelet i tre av fyra matcher mot Färjestad och firma Michael Lindkvist och Per Åslund hade man förtvivlat svårt att få stopp på enligt mig. Här kommer Örebro med en hel kedja med spets och jag tror vi kan få se lite islossning från Abols och co och upp till bevis är taskigt att säga om Växjös defensiv. Men jag tycker man måste upp ett snäpp om man ska gå segrande ur den här matchserien och då lär man ta minst en av bortamatcherna som stundar.

Offensiv spets och bredd saknas dock inte och i nuläget återfinns hela fyra Växjöspelare topp 10 i slutspelets poängliga. Richard Gynge är då inte en av dessa och han visade sina spetskvaliteter när han avgjorde match ett mellan lagen i den sjätte perioden. Här kan nog Växjö välja en lite annorlunda matchplan också. Troligen kommer Örebro vilja föra spelet lite mer än på bortaplan och Växjö med sitt spel där centern används flitigt i uppspelsfasen kan nog utnyttja det för att ge ytterforwards i laget något extra läge. Fokus och koncentration krävs såklart!

ishockey, SHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 14:00
Örebro - Växjö
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.