Marcus Rasberg|24 maj, 2023, 11:13

Jag väljer att spela på Schweiz vinner och Kevin Fiala gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kevin Fiala är som bäst när det gäller

  • Schweiz har blivit en av favoriterna att gå hela vägen

  • Schweiz har ett fint djup i truppen

  • Fiala kommer få mycket speltid

Fiala levererar när det behövs

På tisdag eftermiddag har det blivit dags för kvartsfinalerna att avgöras i årets upplaga av hockey-VM. En av kvartsfinalerna står mellan Schweiz och Tyskland och där är Schweiz klara favoriter att vinna. Tyskland har samtidigt gjort en fin turnering också och oddset på Schweiz att vinna är väldigt lågt. Jag har därför plockat fram en kombination som båda har hög sannolikhet att sitta och ett fint odds!

Kevin Fiala är en av Schweiz stora stjärnor och har, sedan han kom till VM, gjort fem poäng på lika många matcher. Än så länga har han inte dominerat och det har heller inte behövts efersom att majoriteten av motståndet varit svagt. Nu är det dock slutspel och kvartsfinal. Fiala är en spelare som steppar upp när det behövs. Det visade han, inte minst, i matchserien mot Edmonton i årets slutspel när han gjorde sex poäng på tre matcher mot Edmonton. Han kan mycket väl vara en av målskyttarna i matchen!

En av guldfavoriterna

Kevin Fiala kommer få mycket speltid, både i fem mot fem och även i powerplay. Han har relativt fin omgivning kring sig och han gjorde sitt första mål i turneringen senast mot Lettland. Har det lossnat för den stora stjärnan nu och kan han kliva upp ett par nivåer nu när det är vinna eller försvinna?

Schweiz har blivit en av guldfavoriterna under turneringens gång. Just nu har de det lägsta oddset att vinna enligt oddssättarna. Anledningen till att Schweiz, som lag, fått högre förväntningar på sig är just att stjärnor som Kevin Fiala, Nico Hischier och Jonas Siegentaaler anslutit till truppen under turneringens gång. Utöver lagets stjärnor har de även en väldigt fin bredd i truppen i spelare som Dennis Malgin, Nino Niderraiter, Gaetan Haas för att nämna några. Schweiz är det bättre laget än Tyskland och Kevin Fiala har nu hittat nätet en gång. Jag tror att Schweiz tar hem det och att Fiala gör sitt andra mål i turneringen på tisdag eftermiddag!

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:20
Schweiz - Tyskland
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.