Joakim Östman|25 januari, 2023, 10:07

Jag väljer att spela på att Dallas gör mål i powerplay. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i Dallas två senaste matcher.

  • Dallas har ett sylvasst powerplay med hot från samtliga positioner.

  • Dallas har gjort mål i 26,2% av försöken i powerplay, vilket gör Stars-pp till ligans femte bästa.

  • Carolina är tionde-laget i ligan med flest antal minuter i utvisningsbåset.

  • Dallas hittade nätet två gånger om i numerärt överläge senast lagen möttes.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Dallas gör mål i powerplay hos hajper

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Topplag i ligan

Dallas har en stark första halva av grundserien bakom sig och under tränaren Peter DeBoer har det mesta klickat så här långt. Dallas är 28-13-8 under säsongen och med det toppar Stars Central division där de tillsammans med Winnipeg ryckt i toppen.

Nyckeln till Dallas framgång ligger mycket i sommarens tränarskifte där Peter DeBoer släppt lös offensiven vilket lett till att flera spelare tagit ytterligare kliv. Därtill har även det gamla gardet ledda av Jamie Benn och Tyler Seguin onekligen studsat tillbaka från några tyngre säsonger vilket skapat en väldig fin balans i truppen.

Mer väntat var det att Carolina skulle vara ett topplag i ligan och förväntningarna har motsvarats. Carolina toppar Metropolitan och med ett matchfacit på 29-9-8 är Canes laget bakom Boston som spelat in flest poäng.

Sett till underliggande stats är även Carolina på många punkter ligans främsta lag där Canes possession-siffror verkligen sticker ut. Carolinas corsi ligger på 59,95% vilket är högst i hela ligan och det belyser onekligen att Canes allt som oftast dominerar deras matcher. Sett till truppen är det även svårt att hitta några verkliga brister och Carolina är ett lag som ska ses på som en av det främsta favoriterna till cupen. 

Specialare synas

Att påstå att Dallas och Carolina är inne i någon form av formsvacka vore att ta i men det båda har inte varit lika dominanta som tidigare på senaste tiden. Båda lagen kommer från ett facit på 5-3-2 över det tio senaste matcherna vilket är hyfsat men det står inte ut som ett av ligans bästa. Givetvis kommer det dock komma perioder där man inte är lika dominanta under 82-matchers lång grundserie.

Torsdagsnattens möte mellan Dallas – Carolina kan inte annat än att klassas som ett toppmöte i ligan. Dallas och Carolina har under grundserien första halva varit två av ligans bästa lag och när de nu går head-to-head blir det en värdemätare. 

Sett till formen samt truppernas slagkraftighet är Dallas och Carolina väldigt jämnbördiga för tillfället, skulle vi dock hålla något av lagen före det andra anser vi att Canes är något starkare. Inför mötet är såklart hemmaplansfördelen något att ta i beaktning men det ska även sägas Carolina varit magnifika i spelet på bortaplan under säsongen. 

Här siktar vi in oss på en specialare och då att Dallas gör mål i powerplay vilket har suttit i Stars två senaste matcher. Dallas är extremt målfarliga i sitt powerplay där de har hot från samtliga positioner, vilket mål i 26,2% av försöken belyser. Carolina drar även på sig en hel del utvisningar och Canes är ligans 10e lag när det kommer till flest antal minuter i utvisningsbåset. Givet att Dallas även har en skadefri trupp kommer Stars vara sylvassa när läget ges i numerärt överläge och synas därför minst ett pp-mål!

Ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 03:30
Dallas - Carolina
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.