Regerande mästarna mot nästjumbon Örebro, ett möte där hemmalaget bara skall ta tre poäng med marginal. Storvreta är obesegrade under en väldigt lång tid nu och Örebro har det som väntat mycket tungt eftersom man är tillsammans med Lindås seriens svagaste lag. Lagen har mötts två gånger den här säsongen, Storvreta har gått segrande bägge gångerna. Men inte med stor marginal, 9-5 och 5-4. Denna gången blir det ändring, Storvreta har mycket god form!

Match: Storvreta – Örebro (Svenska Superligan) | Speltips: Storvreta över 8.5 mål | Odds: @1.80 | Units: 4/5 | Spelbolag: NordicBet | Spelstopp: 17:00

15(!) raka

Storvreta fortsätter ösa på, man står just nu på 15 raka vinster och formen är strålande. Det börjar lukta SM guld-form hos Uppsalalaget. Man leder serien med marginal efter att ha tagit viktiga poäng från jagande Falun. Senaste tre matcherna har man slagit Pixbo, Dalen och Falun, tre mycket starka lag där man visat att man blir att räkna med även i år. Nu väntar ett lättare schema för regerande mästarna när Örebro och Lindås väntar, två matcher där man skulle kunna gå på halvfart och vinna, men Storvreta är som Storvreta brukar vara och vill vinna alla matcher till varje pris. Albin Sjögren är den mest lysande stjärnan i skrivande stund och har gått om självaste Galante-Carlström i poängligan.

Örebro skall bli en lätt uppgift, trots det jämna resultatet senast 5-4 är man flera klasser bättre än motståndarna. Man löste spelet i ett av de två tidigare mötena den här säsongen och man lär med största sannolikhet lösa det även under eftermiddagen. Storvretas form går inte att skoja bort och det finns inget lag i Sverige som slår laget just nu. Storvreta har haft lite skadeproblem senaste tiden, men har till bredden löst det ändå. Man har en bredd där deras tredje femma skulle kunna vara en första femma i 10 av lagen i Svenska Superligan. Storvreta skall köra över Örebro och överspelet klickas.

Målglada

Örebro är inget lag man jublar för den här säsongen och har tillsammans med Lindås tagit ett starkt grepp om nedflyttningsplatserna. En sak man är bra på är att göra mål, där är man inte sist och inte heller näst sist. Man har en stadig offensiv och brukar ofta gå för det utan respekt mot den oftast starkare motståndaren. Örebro har knipit tre segrar den här säsongen och är 4 poäng ifrån ett nytt kontrakt, det blir tufft såklart men en viktig poäng för att klara sig kvar är att ta poäng emot Helsingborg när lagen möts.

Storvreta borta i IFU Arena blir ingen lätt uppgift och den är nästintill omöjlig för Örebro. Det skall till något väldigt extra om man skall lyckas hota Storvreta här. 5-4 förlusten låter jämnare än vad matchen var och det är inget resultat som kommer upprepas om man tror till klasskillnaden och formerna lagen besitter. Simon Jirebeck är lagets stora stjärna men man skall inte glömma av Emil Ruud som är född 2001. En fantastisk talang som har en stor framtid framför sig, hur länge blir han kvar i lilla Örebro? Det blir nog svårt att hålla kvar honom om man åker ner i Allsvenskan. Örebro får kolla framåt, mot Storvreta tar man inga poäng.

Speltips: Storvreta över 8.5 mål i matchen

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Storvreta löser spelet i 1 av lagens två inbördes möten den här säsongen.

  • Klasskillnaden är enorm här och 9 mål mot Örebro skall man klara av att göra 8 av 10 gånger i veckan.

  • Storvreta besitter en makalös form, 15 raka segrar.

  • Örebro har inte mycket att säga till om mot topplagen och Storvreta blir en för tuff uppgift.

Högst odds hittar jag hos NordicBet som ger 1.80. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Rygga till 1.80 hos Nordicbet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.